Els treballadors de Lear tallen l'N-340 a l'Aldea per reclamar indemnitzacions dignes

Sindicats i empresa es reuniran demà a la conselleria de Treball

«No volem rebaixes, volem el que ens toca.» Aquesta va ser una de les consignes que més es van sentir ahir en el tall a l'N-340 a l'Aldea que van dur a terme els treballadors de l'empresa Lear. Més de 500 persones van participar en la protesta per mostrar-se en desacord amb la proposta d'indemnitzacions que ha fet fins ara la multinacional. «Lear, traïdora», van cridar a l'uníson.

Durant la protesta, els treballadors i alguns dels seus familiars van cremar pneumàtics i fins i tot botes i uniformes de treball. El tall de la carretera va durar més d'una hora i va provocar retencions en els dos sentits de l'N-340. Per això, els Mossos d'Esquadra van recomanar l'AP-7 com a alternativa.

Segons Joan Galserà, president del comitè d'empresa, la protesta d'ahir és una mostra que la gent «s'està cansant» i fa costat a la posició del comitè, que ha rebutjat frontalment els 40 dies per any treballat i amb un màxim de 25 mensualitats que ofereix l'empresa. «Volem que les nostres indemnitzacions s'equiparen a les que s'han donat en el tancament d'altres plantes, com per exemple la de Cervera», va explicar Galserà.

El comitè d'empresa reclama indemnitzacions de 60 dies per any treballat sense un màxim de mensualitats. Una proposta que es debatrà demà, el darrer dia per negociar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO), en la reunió a Barcelona entre els sindicats i l'empresa, que tindrà lloc a la conselleria de Treball de la Generalitat de Catalunya

Els treballadors de la planta també es desplaçaran demà a Barcelona, per fer sentir la seua veu mentre té lloc la reunió en la qual, possiblement, ja s'assoleixi un acord.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.