La cavalcada de Reis començarà a Llefià i serà retransmesa per TV3

La decisió de substituir els Reis i canviar el recorregut aixeca polseguera

La cavalcada de Reis de Badalona del 2010 estarà dedicada a la cultura en l'any que Badalona lluirà com a Capital de la Cultura Catalana. Aquest és un dels motius pels quals TV3 s'ha decidit a escollir Badalona per a la retransmissió televisiva del pas dels Reis d'Orient per territori català.

El canvi de recorregut és una de les principals novetats de la cavalcada d'aquest any, que començarà al barri de Llefià i es tancarà al Centre, al punt on normalment les carrosses iniciaven el seu recorregut; també està previst simplificar-lo. Hi ha altres novetats, però. Aquest diari ha pogut saber que aquest any els Reis no arribaran per mar al port de la ciutat, tal com s'havia fet en els últims anys. De moment, els organitzadors no han volgut revelar ni de quina manera ni a quin punt de la ciutat arribaran ses Majestats. L'alcalde de Badalona, Jordi Serra (PSC), sí que ha avançat que la recepció als Reis d'Orient es farà a la plaça de la Vila.

Busquen uns reis «professionals»

Els organitzadors han decidit prescindir de les persones que havien fet de Reis badalonins i així els ho van comunicar fa algunes setmanes. Josep Maria Pujol, que feia 25 anys que era Melcior, i Maria Antònia Carbó, que havia estat Gaspar durant els últims 14 anys, estan «decebuts» per la decisió. «És una desconsideració molt greu després de tants anys de participar en la cavalcada de manera desinteressada i de fer-ho amb tota la il·lusió del món», explica Pujol, que assegura que està «molt dolgut». «Ens han dit que volen uns reis més professionals que llueixin més per la tele», hi afegeix l'exrei Melcior, vinculat al Círcol Catòlic i al món cultural de la ciutat, com també ho està Carbó, que hi afegeix que havien «aconseguit fer un reis propers, que fins i tot coneixien molts infants pel seu nom». Els canvis també han indignat l'AV del Centre, responsable d'organitzar la crida als Reis, que amb el canvi de recorregut s'hauria de fer molt més tard del que és habitual. «Amb els canvis començarem l'any de la Capital de la Cultura carregant-nos un dels símbols de la cultura popular badalonina», argumenta molest Josep Soler.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.