cultura

El gironí Guillem Brull actuarà com a primer ballarí al Teatro Massimo de Palerm

Debutarà el 17 de desembre amb «La Bella Dorment»

Guillem Brull, de vint-i-quatre anys, tenia encara un contracte per tres anys a Hèlsinki, on ha interpretat destacats papers solistes, però ha decidit abandonar la companyia «i fer un canvi en la trajectòria artística», segons ha explicat a aquest diari.

El paper de primo ballerino a l'escena palermitana (és el tercer teatre amb més capacitat d'Europa) l'ha obtingut gràcies a una invitació que comparteix amb els primers ballarins de l'Òpera de París.

En el muntatge de La Bella Dorment Brull ballarà el paper de l'Ocell Blau, que interpretarà fent parella amb la ballarina italiana Michela Viola, amb coreografia de la mítica Irina Kolpakova, que és qui va triar Brull. El gironí debutarà el 17 de desembre en la première i també ballarà el 18, 20, 22 i 23 de desembre.

Guillem Brull, fill de la coneguda professora de dansa gironina Maribel Bover, a qui agraeix «el suport permanent», ha ballat amb l'Òpera de Roma i l'Òpera de Zuric, i no descarta continuar a Palerm. Mentrestant, actua el 23 de gener al Teatre Municipal de Girona, en una gala benèfica contra el càncer de mama.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.