Neix «Hamlet», una nova revista d'arts escèniques en català editada per Arola i dirigida per Damià Barbany

El Teatre Romea de Barcelona va ser el marc ahir de la presentació de la nova revista de les arts escèniques en català, Hamlet, publicada per Arola Editors, que dirigirà, pel que fa a continguts, l'actor i home de teatre Damià Barbany, i que tindrà el periodista i crític teatral Santi Fondevila (La Vanguardia) com a cap de redacció. Alfred Arola n'és el director i Fèlix Arola el director d'art. Tots ells, juntament amb Meritxell Cucurella-Jorba i Patrícia Carles, formen el consell de redacció de la nova revista, que tindrà una periodicitat mensual.

Damià Barbany, en l'editorial del número 0, que es va distribuir ahir de manera gratuïta durant l'acte de presentació, conduït per l'actriu Maria Molins, explica que Hamlet serà el resultat d'un «treball periodístic disposat a seguir a fons la pulsió del teatre, la seva praxi més que no pas la seva teoria, volent incidir mitjançant seccions, articles, entrevistes i reportatges en aspectes de dramatúrgia, direcció, interpretació, escenografia, vestuari, il·luminació, música i gestió». Barbany anuncia que la revista, que neix amb «un esperit de servei a favor de la cultura del teatre» i una filosofia més lúdica, però intel·ligent, que «arqueològica», mostrarà un especial interès pel teatre internacional. La nòmina de col·laboradors és extensa, i destaquen noms com ara Eduardo Mendoza, Joan Anton Benach, Pablo Ley, els fotògrafs Ros Ribas i David Ruano o el polifacètic artista Carles Santos, que ha fet la contraportada. La revista neix en llengua catalana, tot i que Arola no descarta fer-ne la versió en castellà. L'objectiu inicial és consolidar la xifra de 10.000 exemplars mensuals venuts.

LA NOVA REVISTA

Aquesta és la portada del número 0 de la nova revista d'arts escèniques en català, que té una periodicitat mensual
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.