L'eliminació del carril bici del passeig Prim de Reus provoca una confrontació entre regidories

El regidor de Medi Ambient, Ernest París, vol que es reconsideri la mesura

La setmana passada, el consistori va instal·lar uns senyals verticals que prohibien la circulació de bicicletes pel carril que tenen destinat a aquest ús al tram que va des del carrer Mare Molas fins a la plaça de la Pastoreta, tal com ja va informar El Punt. La decisió podria ser una resposta a les queixes dels veïns d'aquest sector residencial, que estan molestos perquè hi ha usuaris que no respecten les normes bàsiques de circulació. Però el que fins ara ha estat una queixa veïnal contra una decisió política, ha acabat traspassant les portes de l'edifici consistorial i s'ha instal·lat en el si de les àrees implicades en l'execució del pla de mobilitat. L'ordre de cancel·lació del carril bici hauria sortit, segons CiU, del delegat de l'àrea de Via Pública, Eduard Ortiz (PSC), i la mesura ha aconseguit crear malestar amb la regidoria que coordina Ernest París (ICV-EUiA), que va dir que «algun regidor» hauria actuat de manera «unilateral». La indignació era manifesta en París, que a més va confessar haver-se assabentat de la prohibició que les bicis circulin pel passeig Prim a través de la premsa. El responsable de Medi Ambient va desmarcar-se de l'actuació del soci de govern perquè la decisió «no s'ha consensuat», i va lamentar que d'aquesta manera es demostrés obertament la «no unitat» del govern.Per això, París exigeix que la decisió es reconsideri en junta de govern.

Ara, els usuaris de bicicleta no tenen més remei que circular per la zona central del passeig, espai natural dels vianants, ja que tampoc poden circular per la via on passen els cotxes. El Punt no ha pogut contactar amb el responsable de Via Pública, Eduard Ortiz.

CiU diu que s'improvisa

el punt

El grup municipal de CiU també ha reaccionat davant aquesta mesura. Segons el portaveu, Carles Pellicer, la supressió d'aquest carril bici és una «nova improvisació de l'equip de govern», cosa que demostra la «descoordinació» entre regidories i posa en evidència la difícil entesa entre el regidor Eduard Ortiz, responsable de Mobilitat, i el regidor de Medi Ambient, Ernest París, que treballa amb la implantació del Bicing a la ciutat. Per CiU: «No són capaços ni d'entendre's en una qüestió com aquesta, ja que mentre París preveu implantar el Bicing, Ortiz prohibeix circular amb bicicleta.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.