Infraestructures

L'Estat ajorna més d'un any les obres del pont del tren i dels murs del riu a Tortosa

L'Ajuntament estudia prorrogar alguns projectes del FEIL

Pallarès es va reunir amb l'alcalde de Tortosa abans de visitar les obres del carrer Llarg de Sant Vicent, que l'Ajuntament està executant en una única fase i amb un pressupost d'1,4 milions d'euros, a càrrec del fons estatal d'inversió local (FEIL). En la reunió, Bel va reclamar un impuls a les obres per restaurar els pinacles i els contraforts de la catedral, ja que al pressupost estatal del 2009 hi havia una partida de 300.000 euros. A més, l'alcalde va aprofitar la visita de la subdelegada per conèixer la situació exacta de les obres de prolongació de la via verda del Baix Ebre a través de l'antic pont del ferrocarril. El projecte inclou la construcció dels accessos amb rampes i escales de fusta a la nova passarel·la, des dels dos marges del riu; l'ampliació del passeig de Ribera i dels murs de protecció; la renovació de les baranes, i la millora del bosc de ribera. La previsió de Costes era començar les obres en els primers mesos del 2009, segons havia anunciat Pallarès mateixa en una visita anterior a Tortosa, al novembre del 2008.

Però ahir, la subdelegada va atribuir el retard a complicacions de tipus «tècnic i pressupostari». El projecte té un pressupost de 5,7 milions d'euros, però perquè les obres puguessen començar dins del termini previst calia un dictamen favorable de la comissió de Patrimoni sobre l'afectació al pont del tren. En qualsevol cas, Pallarès va reiterar la voluntat de l'Estat de tirar endavant aquesta i altres obres que afavoreixen el turisme al voltant de l'Ebre, com el nou passeig fluvial d'Amposta, les obres del qual també va visitar ahir. En concret, la subdelegada va visitar les obres de la segona fase del passeig fluvial d'Amposta, que està executant l'empresa Becsa amb un pressupost de més d'un milió d'euros. Els treballs van començar el passat mes de novembre i haurien de finalitzar-se a l'abril del 2010, amb l'objectiu de donar continuïtat a la primera fase del passeig i d'enllaçar-lo amb un carril bici que recentment ha executat l'empresa pública Acuamed. A més, el projecte també preveu la recuperació del paisatge i de la vegetació actual. En total, el Ministeri de Medi Ambient haurà invertit a Amposta més de dos milions d'euros, per millorar aproximadament un quilòmetre del front fluvial de l'Ebre. En aquest sentit, la primera fase del passeig fluvial d'Amposta es va acabar el 2003, i en els dos casos va ser l'Ajuntament qui va realitzar l'expropiació dels terrenys afectats per les obres.

Obres FEIL a Amposta
A més, Pallarès també va visitar ahir diferents obres del FEIL, acompanyada per l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré. La capital del Montsià ha rebut un total de 3,5 milions del FEIL, i la subdelegada va visitar les obres de la coberta de dues pistes de futbol, l'enjardinament i la instal·lació del reg al sector nord del parc de Xiribecs, la urbanització del passeig del Canal i la construcció d'una piscina exterior d'ús públic.

Tot acabat el dia 31

gustau moreno

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va reiterar ahir que intentaran que totes les obres que l'Ajuntament està executant amb els 6,1 milions del FEIL estiguen acabades dins del termini previst, el 31 de desembre. Bel va precisar que més de la meitat de les obres ja estan finalitzades, però que encara falta enllestir la reforma integral del carrer Llarg de Sant Vicent, la urbanització de l'antic escorxador, l'edifici de la Casa de la Música, l'enllumenat de l'avinguda de la Generalitat i alguns detalls al parc municipal. Amb tot, el govern municipal decidirà dilluns si demana alguna pròrroga per alguna de les obres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.