La Sargantana presenta l'audioguia «La Badalona de Pompeu Fabra»

El grup cultural La Sargantana ha creat l'audioguia La Badalona de Pompeu Fabra, per tal de donar a conèixer la relació que el gramàtic va tenir amb la ciutat. El document, que també vol ser un acte de justícia i recuperació de la memòria històrica de la ciutat, es pot descarregar gratuïtament a través del lloc web www.lasargantana.org.

Els impulsors de la iniciativa, la filòloga i poeta Coloma Lleal i els historiadors Joan Soler i Amigó i Jordi Monés, han organitzat per al dissabte 19 (10.30 h, a la plaça de les Puntaires, antiga fàbrica Parera) una ruta itinerant pels indrets més destacats de la ciutat per a Pompeu Fabra. L'itinerari que proposen comença a la cantonada entre el carrer Arnús i la plaça Vella. La segona parada és a la primera casa de Fabra, situada al carrer Santa Madrona, 33. Després, a la plaça Josep Cortinas, on hi havia la casa on Fabra va elaborar el diccionari. Al carrer de la Mercè, on va viure els anys trenta, abans de marxar cap a l'exili. I també es recorreran altres indrets importants com ara l'antiga escola d'arts i oficis (actual conservatori), el monument d'Òmnium Cultural, el carrer de Sant Anastasi, l'avinguda Martí Pujol i la plaça de la Vila, indrets que Fabra sovintejava.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.