Carretero afirma que la societat civil va per davant de la societat política

Joan Carretero, president de la formació independentista Reagrupament, ha celebrat avui a Vic que la consulta sobiranista a 166 municipis catalans serveixi per «constatar que la societat civil va per davant de la societat política» a l'hora de reclamar la independència de Catalunya.

El polític independentista, que s'ha traslladat avui fins a Vic, epicentre de la consulta sobre la independència de Catalunya, ha realitzat una valoració «extremadament positiva» sobre «una jornada de llibertat per decidir el futur del país». També s'ha congratulat de la presència de «centenars de patriotes dedicant moltes hores» a la consulta.

Carretero, exdirigent d'ERC i que va ser conseller de Governació de la Generalitat durant el govern tripartit de Pasqual Maragall, ha insistit en la necessitat de «dinamitar el mapa polític que va sortir de la transició». En aquest sentit, ha mostrat la seva confiança en què «abans d'un any, aquest tipus de consulta serà possible en la majoria de municipis de Catalunya» com a pas previ a una possible declaració d'independència, «que arribarà quan existeixi una majoria de diputats independentistes al Parlament».

El líder de Reagrupament, que ha tornat a afermar-se en la idea que «ara per ara, el Barça és més important que la Generalitat», ha elogiat els ciutadans de la comarca d'Osona, la més activa en la consulta sobiranista, per ser «pioners des del punt de vista de la nació catalana».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.