Els veïns de Mataró critiquen el canvi de format de l'audiència pública i anuncien que no hi aniran

La Federació d'Associacions de Veïns de Mataró (FAVM) va criticar ahir el canvi de format de l'audiència pública que ha portat a terme el govern municipal «a darrera hora i sense consultar-ho abans». La sessió, que anualment es convoca per explicar el pressupost i el programa d'actuació municipal a la ciutadania i que estava previst que es portés a terme ahir al vespre, presentava aquest any una novetat significativa amb l'objectiu de donar més protagonisme als veïns i fomentar la participació. El sistema substituïa el to més assembleari per un de nou, amb sis taules de debat cadascuna de les quals dedicada a parlar d'un dels eixos temàtics del programa d'actuació municipal. L'entitat veïnal, un dels principals agents participatius de la ciutat, considera que la modificació és «una coartada per diluir les veus crítiques». Segons expliquen, amb aquesta proposta es vol evitar haver de donar respostes immediates i que els assistents es puguin assabentar de les propostes que fan les diferents entitats locals.

La federació també recalca que el canvi de format s'ha tirat endavant «al marge de la permanent del consell de ciutat, a qui correspon discutir-ho». «Això és un clar reflex de la poca voluntat real d'incentivar la participació que té el govern municipal» diuen. Per aquest motiu l'entitat ha decidit no participar en l'audiència pública, «esperant que el govern de la ciutat decideixi posar fi a aquestes pràctiques tan poc participatives», segons conclouen en un comunicat. D'altra banda, la FAVM també constata que en els darrers temps s'ha detectat una «degradació de la qualitat de la participació ciutadana a Mataró» que es reflecteix en dl fet que cada cop es dóna menys documentació prèvia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.