La cadena asiàtica Taj Hotels i Lara Bosch pugnen pels edificis del llegat dels Anlló de Sant Feliu de Guíxols

La companyia de luxe i l'empresari català esperen que la Generalitat faci la subhasta

La pugna per adquirir alguna de les propietats del llegat dels germans Anlló ja ha començat. Malgrat que la Generalitat no ha establert encara les condicions de la subhasta, cadenes hoteleres i empresaris d'arreu s'estan interessant per les seves instal·lacions de Sant Feliu.

Dels nou hotels que va heretar i que gestiona la Generalitat, l'Ajuntament n'ha requalificat sis perquè tinguin un ús per a apartaments i els tres restants es mantenen com a oferta turística hotelera. Es tracta dels hotels Panorama, Rex I i Les Noies, que en conjunt aporten unes 400 places hoteleres. Per una altra banda, els hotels Avenida, Regina, Mediterráneo, Regente, Rex II i Montserrat es transformaran en habitatges. Així doncs, l'oferta hotelera de Sant Feliu de Guíxols augmentarà fins a les 2.438 places en els pròxims anys.

El Thyssen, l'atracció

Les possibilitats que generen unes instal·lacions que en l'actualitat estan en desús i el futur turístic que comportarà per a la ciutat la creació del Centre d'Art de Pintura Catalana Carmen Thyssen-Bornemisza atrau empresaris i cadenes hoteleres. Tot i així, també han preguntat per les instal·lacions hoteleres en desús molts particulars, amb no tant de renom com el major grup hoteler de l'Índia o l'empresari català, però que estarien disposats a invertir el seu capital. Aquest degoteig constant que pregunta pel llegat dels Anlló a l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols no ha parat des que el consistori i la Generalitat van arribar a l'acord de tirar endavant el projecte que ampliarà l'oferta hotelera al municipi.

Ni hereus ni testament

El patrimoni immoble dels germans Anlló, format per vuit hotels de petites dimensions i un de més gran, junt amb altres edificis, va revertir en el govern de la Generalitat de Catalunya fa prop de quatre anys com a òrgan gestor, després que l'últim dels seus propietaris, Francisco Anlló, va morir sense haver redactat testament i sense hereus directes. En el mandat anterior, l'Ajuntament de Sant Feliu va aprovar una moció per tal d'assegurar que tots els diners provinents de la venda o de la subhasta dels immobles revertissin a la ciutat, en forma d'aspectes socials, culturals i educatius. Ara, la Generalitat farà la cessió d'una part d'aquest patrimoni perquè es mantingui el seu ús turístic.

Des de palaus reials a platges paradisíaques

Responsables de la cadena Taj Hotels, Resorts and Palaces van viatjar a la Costa Brava amb la intenció ferma d'invertir. Es van passar una bona temporada per les comarques gironines visitant Lloret, Blanes, Roses, Platja d'Aro i Sant Feliu de Guíxols, entre d'altres. De la Costa Brava, diuen que en van quedar «enamorats», tant que van marxar plenament convençuts que una part del seu capital aniria a parar concretament a la ciutat ganxona. El seu interès va anar més enllà de l'administració local i van preguntar directament a la Generalitat. Les gestions van anar tan lluny que el govern català li va demanar a Taj Hotels un informe econòmic per saber fins a quin punt la cadena asiàtica era prou solvent com per pujar a la subhasta pels edificis del llegat dels Anlló. Ara, tan sols cal que la Generalitat tramiti la subhasta perquè aquest interès no es refredi.

60 mil milions de dòlars a l'any

Fundat el 1903, Taj Hotels, Resorts and Palaces és un dels grups hotelers més grans i exclusius de l'Àsia. La cadena té més de 60 establiments a 40 punts de l'Índia i una vintena d'hotels internacionals a les Maldives, illes Maurici, Malàisia, Austràlia, el Regne Unit, els Estats Units, Sri Lanka, Àfrica i l'Orient Mitjà. Taj Hotels, Resorts and Palaces té des d'establiments emblemàtics fins a moderns hotels de negocis, des de complexos a platges paradisíaques fins a autèntics palaus reials. Recentment, la cadena ha celebrat el centenari del seu hotel estrella, el Taj Mahal Palace and Tower de Bombai. Taj Hotels, Resorts and Palaces forma part del grup Tata, el grup empresarial líder de l'Índia, que factura 60 mil milions de dòlars l'any i que té presència a tot el món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.