El periodista Òscar Ramírez guanya un dels premis Constantí amb un relat sobre la pagesia

El periodista Òscar Ramírez ha guanyat la vuitena edició dels premis literaris Constantí amb Les clivelles de Querol, un relat amb pinzellades periodístiques i d'opinió sobre els problemes de l'agricultura, i que pren com a punt de partida el fet que les vinyes dels pagesos d'aquest petit municipi de l'Alt Camp s'han quedat sense pertànyer a cap denominació d'origen a causa de determinades decisions polítiques.

El premiat va néixer a Reus, viu a Cambrils i ha treballat en diversos mitjans de comunicació. És autor de diversos llibres, el darrer dels quals és L'aigua a Tarragona.

Òscar Ramírez Dolcet va rebre el guardó diumenge al matí, a la biblioteca de Constantí. L'hi va entregar l'alcalde, Josep Maria Sabaté, que va presidir l'acte d'entrega de guardons, durant el qual també es va presentar el llibre Històries de la terra, coeditat per l'Ajuntament de Constantí i Silva Editorial, que recull els treballs guanyadors i els finalistes.

Els altres premiats van ser, en la categoria júnior (de 18 a 21 anys), David González Caballero, de Sant Carles de la Ràpita, amb El castell encantat, un relat d'història-ficció situat el segle XIX a la Gran Bretanya. I d'altra banda, en la categoria per a menors de 18 anys, el jurat va destacar el treball de Patricia Mendilibar, de l'Hospitalet de l'Infant, Nàufrags de la terra, una metàfora poètica sobre la naturalesa –la humana i la natura.

Els premis Constantí, que enguany han arribat a la vuitena edició, tenen un caràcter internacional i és un dels certàmens que registra una participació més alta de Catalunya. Enguany han rebut 302 treballs (alguns, procedents de diverses ciutats europees i de Llatinoamèrica), dels quals 38 s'han publicat en llibre. El gènere escollit com a temàtica era Històries de la terra i s'admetien relats i narracions de ficció i no-ficció (en català i en castellà).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.