Denuncien «precarietat» laboral a les obres del nou hospital de Reus

La unió temporal d'empreses Dragados Avantias podria estar incomplint la normativa sobre contractació laboral. Els sindicats CGT i CoBas, conjuntament amb grups de l'Esquerra Independentista de Reus, van denunciar ahir que en les obres de construcció del nou hospital de Sant Joan es fan jornades d'entre 12 i 13 hores de dilluns a dissabte –sense que es paguin les hores extres–; i que a més es contracta en origen treballadors de Portugal amb sous que no s'ajusten al salari mig i, per tant, se'ls estaria pagant menys diners dels que els pertocaria. Segons Joan Rosich, de la CGT, cal evitar la «precarietat» laboral mentre que José Estrada, del sindicat CoBas de Tarragona, va afegir que la UTE s'estaria estalviant la contractació d'uns 150 treballadors tot just quan les obres estan entrant en la recta final.

No obstant això, els fets es van denunciar a Inspecció de Treball, que no va detectar cap irregularitat després d'haver entrevistat 50 treballadors. Segons els sindicats, l'empresa obligaria o pressionaria els empleats a no explicar res sobre les irregularitats.

Pel que fa a David Vidal, de la CUP, va criticar la política municipal dient que el govern no està prenent cap mesura per reduir l'impacte social de la crisi, i que es farà arribar una moció al proper ple respecte d'aquesta situació.

Fonts de l'hospital van assegurar que es demanaria explicacions a la UTE per conèixer la veritat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.