Comunicació

COMUNICACIÓ

La tele que fa la gent

Les Borges Blanques engega Fes TV, amb producció elaborada exclusivament per la societat civil

Mostrar la realitat de les Garrigues

Les Borges Blanques i les Garrigues volen tenir més presència al món i la televisió per internet n'és l'eina escollida. Està a punt de debutar Fes TV (www.festv.cat), una televisió de titularitat municipal, però amb un model insòlit en el panorama català. “No serà la televisió de l'alcalde, sinó participativa, feta a la mida de les inquietuds i necessitats socials, perquè els continguts sorgiran dels ciutadans”, assegura el batlle borgenc, Miquel A. Estradé.

La crida del consistori a particulars i entitats perquè n'elaborin els continguts ha tingut tan d'èxit que els cursos per aprendre el llenguatge periodístic i la tècnica a la Borrassa Rural Lab ja tenen llista d'espera. De moment, unes quaranta persones elaboraran continguts informatius d'actualitat i atemporals. Fa pocs dies, Toni Boldú, vicepresident del Club Tennis Taula, ja ha estat gravant el torneig de la lliga europea a Zagreb. “A les Garrigues sempre hem estat pobrets, i la resta de televisions no ens han fet cas. És hora de treure el nas al defora i canviar-ho”. Les expectatives són grans: “Emetrem els partits, que cedirem a la resta de televisions, tot guanyant rellevància i donarem satisfacció als patrocinadors”. Els costos d'engegar Fes TV són mínims i s'han cobert amb ajuts públics. D'entrada, no s'emetrà publicitat, perquè busquen ser un altaveu de la realitat garriguenca i no un competidor amb altres mitjans. Tot i que no descarten emetre produccions alienes, les limitaran a les que tinguin interès per les Garrigues.

Cessió gratuïta a les cadenes

La cadena posarà a disposició de la resta de televisions i ràdios els àudio i vídeos de la major part de la seva producció gratuïtament. Els continguts es renovaran setmanalment, no hi haurà repeticions, ni produccions alienes localistes, perquè internet permet fer una programació a la carta. “La tecnologia i el plantejament participatiu ens fa ser una televisió més lliure”, explica el director de Fes TV, el periodista Francesc Balañà. Un altre objectiu important és educar la gent en el llenguatge audiovisual, que “fins ara rep els continguts, però ni sap ni pot generar-los”. Com qualsevol televisió, la vocació de la borgenca és “educar, informar i entretenir”. I això, tot evitant caure en “temes folklòrics. Volem emetre reportatges interessants que arribin a molta gent de la comarca i de fora”, especifica Estradé. Fes TV preveu començar les emissions el 17 de desembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.