Comunicació

El Consell considera TV3 un “tema menor” en la reunió de Camps i Mas

Sánchez de León qüestiona les crítiques del govern de Catalunya al tancament de les emissions del canal

Considera que és una qüestió que sols interessa a “2.000 o 3.000 persones”

Lluny de fer un esforç de conciliació i entesa, la consellera portaveu, Paula Sánchez de León, ha tirat més llenya al foc en el conflicte de TV3. De León ha assegurat que el tema és de menor importància i que “no està a l'altura” per a ser tractat en la reunió que matindran el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps i el seu homòleg català, Artur Mas el pròxim 20 d'abril. “És un tema que sols interessa a 2.000 o 3.000 persones”, ha subratllat la consellera.

A més, la representat del consell ha assegurat que el govern català “no està autoritzat per a criticar el cessament de les emissions” i ha assegurat que “s'està fent molt demagògia”, en al·lusió a les protestes de tot tipus que ha generat l'apagada del senyal de TV3.

De León ha insistit una vegada més que el tancament de les emissions de TV3 al País València no obeeix a una qüestió política sinó que es tracta d'un tema “únicament i exclusivament de legalitat”. L a representat popular ha exigit una vegada més un tercer múltiplex perquè les emissions de la cadena catalana puguen ser vistes al territori valencià.

El valencià, prescindible

En la seua compareixença, la popular també ha confirmat l'escàs interés del Consell pel valencià. Sánchez de León ha assegurat que la prioritat del Consell és reordenar l'espai televisiu i fer que tanquen les televisions que emeten il·legalment, com TV3, i que quan aixó s'aconseguisca ja es centraran en l'aplicació de la llei d'Ús i Ensenyament del Valencià. “Una vegada estiga definitivament ordenat l'espectre i,totes les televisions que estan emetent amb la llicència preceptiva s'acomoden, poc a poc, s'anirà implementat l'ús de la llengua valenciana per canals de televisions privades”, ha emfatitzat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.