Comunicació

El govern espanyol diu que TV3 es pot veure al País Valencià sense més múltiplex

L'executiu assenyala, en resposta a una pregunta parlamentària, que el domini públic radioelèctric és un recurs escàs

La Generalitat Valenciana reclama un tercer múltiplex per a fer efectiva la reciprocitat entre TV3 i Canal 9

El govern espanyol ha explicat en resposta parlamentària -de 4 d'abril- que el pla tècnic nacional de la televisió digital terrestre reserva a cadascuna de les comunitats autònomes dos múltiplexs digitals de cobertura autonòmica que poden ser utilitzats, si així ho consideren, per a la recepció recíproca de les televisions d'altres comunitats autònomes. Així mateix, explica que el domini públic radioelèctric està configurat per llei com un recurs escàs.

Es tracta d'una contestació de l'executiu, consultada per Europa Press, a diverses qüestions formulades per la diputada valenciana del PP en el Congrés, Teresa García, el passat mes de març sobre la previsió d'atorgar un tercer múltiplex al País Valencià i per les “solucions tècniques necessàries” perquè es puga executar la reciprocitat efectiva entre comunitats limítrofes.

D'aquesta manera, el govern assenyala que l'assignació realitzada pel Reial Decret 944/2005, que limita la reserva de múltiplexs digitals d'àmbit autonòmic en favor de les comunitats autònomes a un màxim de dos múltiples digitals, respon a la configuració del domini públic radioelèctric com a recurs escàs i al consegüent manament recollit en la llei general de telecomunicacions, que la seua gestió siga realitzada per l'Estat, que n'ha d'assegurar la disponibilitat.

En aquesta línia, recorda que el pla tècnic nacional de la TDT reserva a cadascuna de les comunitats dos múltiplexs digitals de cobertura autonòmica que, en compliment del que estableix la llei general de comunicació audiovisual, poden ser utilitzats, si així ho consideren oportú, per a la recepció recíproca d'altres comunitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.