JOCS OLÍMPICS D'HIVERN

VANCOUVER 2010

Miller ja té tots els títols

El nord-americà es va imposar en la prova combinada

L'or olímpic era l'únic que li faltava en el palmarès

Bode Miller
«Avui he fet una cursa de la qual estaré orgullós tota la vida»
«Ha estat una de les meves millors victòries. M'ha fet falta molta resistència mental»
Ferran Terra
«Estic content perquè he acabat 25è en el descens i l'objectiu era entrar entre els trenta primers»
«He sortit com en el supergegant, amb molta mala llet i ràbia»

Bode Miller, l'enfant terrible de l'esquí alpí, va aconseguir ahir la primera victòria olímpica del seu palmarès en la combinada dels Jocs de Vancouver. L'esquiador nord-americà havia aconseguit abans tres medalles de plata i una de bronze, però cap d'or. La d'ahir és, a més, la tercera medalla que aconsegueix en la cita canadenca, ja que també havia pujat al podi del descens i del supergegant. El croat Ivica Kostelic i el suís Silvan Zurbriggen el van acompanyar en el podi, mentre que els grans derrotats de la prova van ser l'austríac Benjamin Raich i el noruec Aksel Lund Svindal.

Miller va aconseguir l'únic títol que li faltava en el palmarès, després d'haver estat dos cops campió de la copa del món i d'haver guanyat quatre proves en mundials. El carismàtic esquiador, de 32 anys, va estar a punt de posar punt final a la seva carrera el setembre passat, però finalment es va fer enrere, va decidir continuar una temporada més i ara recull els fruits d'aquella decisió tan encertada. Miller va fer el tercer millor temps tant en el descens com en l'eslàlom, una regularitat que li va permetre aconseguir l'or. El temps de referència l'havia marcat Kostelic, superat poc després per l'americà. Zurbriggen es va situar tercer i tots tres van esperar la baixada de Svindal, l'últim favorit al podi. El noruec millorava el temps de Miller en cada parcial, però en la part final del recorregut es va desequilibrar i va saltar una porta.

El català Ferran Terra tampoc no va acabar l'eslàlom, després d'haver estat 25è en el descens, un resultat prou bo tenint en compte el nivell dels seus rivals en la prova. L'esquiador cerdà també participarà en el gegant que es disputarà demà.

RESULTATS

Patinatge de velocitat. 1.500 m M
1r Mark Tuitert (Holanda)
1:45.57
2n Shani Davis (Estats Units)
a 0.53
3r Havard Bokko (Noruega)
a 0.56
Pista curta. 1.500 m F
1a Yang Zhou (Xina)
2:16.993
2a Eun-Byul Lee (Corea del Sud)
2:17.849
3a Seung-Hi Park (Corea del Sud)
2:17.927
Pista curta. 1.000 m M
1r Jung-Su Lee (Corea del Sud)
1:23.747
2n Ho-Suk Lee (Corea del Sud)
1:23.801
3r Apolo Anton Ohno (Estats Units)
1:24.128
Biatló. 15 km M (sortida en massa)
1r Evgeni Ustiugov (Rússia)
35:35.7
2n Martin Fourcade (França)
a 10.5
3r Pavol Hurajt (Eslovàquia)
a 16.6
Esquí alpí. Combinada M
1r Bode Miller (Estats Units)
2:44.92
2n Ivica Kostelic (Croàcia)
a 0.33
3r Silvan Zurbriggen (Suïssa)
a 0.40
Biatló. 12,5 km F (sortida en massa)
1a Magdalena Neuner (Alemanya)
35:19.6
2a Olga Zaitseva (Rússia)
a 5.5
3a Simone Hauswald (Alemanya)
a 7.3
Esquí estil lliure. Cros M
1r Michael Schmid (Suïssa)
2n Andreas Matt (Àustria)
3r Audun Groenvold (Noruega)

Schmid, primer campió en esquí cros

El suís Michael Schmid es va convertir ahir en el primer campió olímpic de la història en esquí cros, una prova que feia el debut en els Jocs de Vancouver. En la final es va imposar a l'austríac Andreas Matt i al noruec Audun Gorenvold, plata i bronze, respectivament. El canadenc Christopher Delbosco va quedar descartat per a les medalles després que va tenir una caiguda. En els 15 quilòmetres de biatló, Ole Einar Bjoerndalen va quedar molt lluny d'aconseguir la seva onzena medalla olímpica, amb la qual s'hauria situat a només una del rècord de Bjorn Daehlie. El noruec va fallar en el tir i va acabar 27è. La victòria va ser per al rus Evgeni Ustiugov.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.