Christian Bourquin al Parlament de Catalunya

El president del Consell General hi ha defensat el dret de continuar organitzant «corridas» i ho ha comparat amb el rugbi, els gegants, els castellers o els correfocs

  • Christian Bourquin, president del Consell General, acompanyat de Marcel Mateu, al Parlament de Catalunya. J. RAMOS.
  • VÍDEO: Christian Bourquin al Parlament de Catalunya (part 1)
  • VÍDEO: Christian Bourquin al Parlament de Catalunya (part 2)

El president del Consell General dels Pirineus Orientals ha començat la seva intervenció dient que no volia entrar en el debat «a favor o en contra» de les curses de braus, però que volia parlar de «manifestacions populars, de tolerància i de tradicions». Christian Bourquin ha fet constants referències a la catalanitat, als «cosins catalans del sud» i a les tres viles nordcatalanes que organitzen «festes populars» que inclouen curses de braus: Ceret, Cotlliure i Millars.

Entre les respostes dels parlamentaris, Josep Rull, del grup CiU, ha demanat a Christian Bourquin que, ja que apel·lava a la llibertat i el respecte, també es podria demanar que França «respecti les altres llengües de l'Estat que no són el francès». El diputat del PSC David Pérez ha subratllat que a Ceret es podia «sentir l'himne nacional i veure senyeres a la plaça de toros». Entre els oposants a les curses de braus, Patrícia Gomà (ERC) ha replicat a ChristianBourquin que no es tractava d'una qüestió de tradicions, sinó «d'ètica, de valors», i també ha defensat que hi ha «evolucions i canvis en les tradicions». El diputat d'ICV Francesc Pané també ha estat contundent dient que no estava d'acord «amb res del que havia dit Christian Bouquin» i ha denunciat «la brutalitat» de les corridas. Francesc Pané també ha demanat explicacions per les irregularitats que hauria detectat l'associació FLAC en una carta firmada per un «col·lectiu» de càrrecs electes francesos adreçada als diputats del Parlament de Catalunya, en la qual es demana que no es prohibeixin les curses de braus. Els diputats del PP Rafael Luna i de Ciutadans Albert Rivera han coincidit amb Christian Bourquin a defensar el dret d'organitzar corridas en nom de «la llibertat i la tolerància».

Els videos de la compareixença

La intervenció sencera del president del Consell General es pot veure en els videos adjunts amb aquest article. Les compareixences pel debat sobre la prohibició de les curses de braus es van fer a davant de la Comissió de Medi Ambient i Habitatge del Parlament de Catalunya, i es van emetre en directe per internet a l'espai web www.parlament.cat on una part dels debats s'hi pot consultar després de les sessions, com el video que recull les respostes de Christian Bourquin a les preguntes que li van fer els parlamentaris catalans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.