Ramon Pardina, guardonat amb el premi Joaquim Ruyra de Blanes

Dos dels premis literaris van ser per als gironins Àngel Rodríguez i Eva Baltasar

El guanyador del premi Joaquim Ruyra, dotat amb 2.500 euros, va explicar ahir, en l'acte de lliurament dels guardons al restaurant Mont-Ferrant, que la seva obra és un recull de vuit relats que funcionen de forma independent, però que tenen un fil conductor: la infelicitat o la felicitat fugaç dels personatges. «És el premi de més prestigi que he guanyat fins ara i tant de bo que m'ajudi en la meva carrera com a escriptor», va dir Pardina, qui combina la seva tasca com a creatiu a l'agència de publicitat de Lluís Bassat amb l'afició d'escriure.

El premi Josep Ametller de teatre, dotat amb 2.000 euros, ha recaigut en Jordi Condal, veí de Cerdanyola del Vallés i enginyer de 60 anys, per l'obra El límit de la fugida. La veïna de Girona Eva Baltasar, pedagoga de 31 anys, s'ha emportat el premi Benet Ribas de poesia, dotat de 1.500 euros, amb Dotze treballs. I el veí de Salt Àngel Rodríguez, responsable de premsa del Bisbat de Girona, de 43 anys, ha estat guardonat amb el premi de periodisme Salvador Reynaldos per l'article Unes caixetes que són com fonts sonores. En el seu article, Rodríguez explica la història de la Ràdio de Blanes. El mataroní Jaume Vellvehí, historiador de 48 anys, ha guanyat el premi Rafel Cornellà al retrat literari sobre Josep Punsola i Vallespí.

Repensar els Recull

El president del jurat dels premis Recull 2010, Vicenç Llorà, va demanar ahir a la societat blanenca que, des de la tranquil·litat que proporciona haver arribar a la 46a edició, cal repensar el futur d'aquests guardons amb vista, justament, que dintre de quatre anys es compliran els 50 anys d'existència. «Es tracta de pensar què es pot millorar», va dir Llorà. El president del jurat va destacar que el nombre de treballs originals que s'han presentat en aquesta edició ha estat de 145, quatre més que l'any passat. «Per a les lletres catalanes, el Joaquim Ruyra té un clar efecte de crida», va afirmar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.