Mataró farà la consulta sobre la independència el 20 de juny buscant una participació massiva

«Falten només 95 dies per situar Mataró en el mapa.» Així ho va anunciar un dels membres de la plataforma Mataró Decideix, Joan Baron, fill de l'alcalde socialista, Joan Antoni Baron. Serà el 20 de juny quan la capital del Maresme farà el referèndum popular sobre la independència de Catalunya com ja han fet d'altres municipis des que Arenys de Munt va fer la primera consulta el 13 de setembre.

Una de les prioritats dels organitzadors és buscar un alt nivell de participació dels prop de 80.000 habitants de la ciutat que estaran cridats a les urnes. Ahir la plataforma Mataró Decideix es va presentar en societat. L'advocat Alfons López Tena, que s'ha incorporat a la direcció de la plataforma mataronina, va animar tots els presents que omplien la platea de la Sala Cabañes a participar activament del referèndum. «S'ha de fer una feina rigorosa i aparcar les diferències. Decidir sobre la independència de Catalunya correspon als catalans», va reiterar el director executiu de les consultes fetes a Osona.

A més a més, Tena va recordar que per mobilitzar prop del 20% de la població mataronina caldrà un gran esforç, tant pel que fa als voluntaris com a les aportacions econòmiques que s'han de fer per portar a terme la consulta. Per aconseguir el màxim d'implicació de la ciutadania, l'advocat també va fer una crida als grups polítics perquè no facin «política de partit, sinó de país». Sobre les crítiques dels que va dir «volen menystenir la consulta» va deixar clar que els efectes seran vinculants.

La plataforma, que només fa uns mesos que s'ha posat a treballar, s'ha organitzat en tretze comissions i ja disposa del suport d'una trentena d'entitats de la ciutat i de diferents grups polítics. Segons van explicar ahir, hi ha 720 adherits i unes 1.700 persones agregades a les xarxes socials que també els donen suport.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.