El dirigent socialista que va insultar Terribas presenta la dimissió

Miguel Ángel Martín va enviar ahir una carta de disculpa a la directora de TV3

El mateix dia que el Partit Popular i la Federació Catalana del Taxi se sumaven a la petició de «cessament immediat» de Martín reclamada dimecres per CiU, el gerent de l'Imet va enviar una carta de disculpa a la periodista i un correu electrònic a l'Ajuntament posant tots els seus càrrecs a disposició de l'alcalde, Jordi Hereu.

A banda de fer pública la disculpa, Martín, que assegura que està passant «el pitjor moment personal i professional» de la seva vida, va telefonar al matí a Terribas per demanar-li excuses de viva veu. «No he pogut parlar amb ella perquè estava reunida, però em van dir que em trucaria i encara no ho ha fet», va comentar el conseller municipal i gerent de l'Imet, qui no acaba d'entendre «com un comentari expressat en un mitjà com el Facebook ha pogut aixecar aquest enrenou».

Martín va qualificar la directora de TV3 de «mal follada» perquè no li va agradar el tracte que Terribas va donar al president de la Generalitat durant l'entrevista que li va fer dilluns. El PP, que recorda que aquest càrrec de confiança va ser acordat per Hereu l'any 2007 amb el suport de Xavier Trias, entén que els «insults personals i les desqualificacions grolleres han de motivar el seu cessament immediat». El sindicat del taxi afegeix a més que l'insult «denota un masclisme exacerbat».

la disculpa

Carta de Martín demanant disculpes

miguel á. martín

Sra. Terribas,

M'adreço a vostè per expressar-li les meves més sinceres disculpes.

Indubtablement, he comès un greu error en referir-me a la seva persona en els termes amb els quals ho vaig fer.

Entenc que per a vostè no hi ha cap excusa, certament és així. Entenc també que pensi que aquesta disculpa arriba tard i que és fruit de la magnitud que ha adquirit. Tanmateix, volia que vostè sabés que les meves expressions, del tot fora de lloc i totalment recriminables, no van ser fruit d'una reflexió premeditada.

Ahir mateix al matí, vaig procedir a retirar-ho i a demanar disculpes a qui hagués pogut ofendre sense conèixer encara que tot plegat transcendeix de la privacitat en què es va expressar a l'esfera pública. Això no justifica la incorrecció de les expressions, però sí que delimita que la meva voluntat no era, ni molt menys, que arribés al seu coneixement i per tant a ofendre-la de la manera que ara pot sentir-se ofesa.

L'he telefonat aquest matí per disculpar-me personalment pels danys que li hagi causat a vostè i a la seva família, que, com a la meva, en aquests moments he fet que pateixin de forma immerescuda.

Per últim, vull deixar fora de tot dubte la seva professionalitat i la de la resta de periodistes de TV3.

Suport a la periodista

el punt

Els comunicats de suport i reconeixement a la periodista i directora de TV3, Mònica Terribas, es van multiplicar ahir a la tarda. Els treballadors, el consell de govern i el comitè de direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) van expressar el seu «rebuig més absolut pel to de les crítiques i les desqualificacions» de què ha estat objecte Terribas i li van mostrar «el més sincer suport» després de recordar «l'excel·lent labor que porta a terme al capdavant de la televisió pública».

El Col·legi de Periodistes de Catalunya considera que les crítiques contra Terribas «constitueixen una pressió que traspassa la legítima discrepància i afecta directament el dret a la informació», i entén que l'entrevista al president de la Generalitat, José Montilla, va ser «un exercici de periodisme lliure, molt necessari en un mitjà que es deu al servei públic». Finalment, lamenta «molt especialment el to d'insult i de desqualificació d'algunes d'aquests crítiques».

També el secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, va voler sumar-se als comunicats de suport a Mònica Terribas. Ho va fer a través d'un comentari al seu bloc on es mostra «orgullós de TV3 i de la seva directora». Puigcercós assegura que l'entrevista a José Montilla «demostra que la televisió pública de Catalunya és independent del govern», i subratlla que Terribas «és sens dubte la millor directora que ha pogut tenir TV3».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.