HANDBOL / LA COPA

La velocitat enlaira el Barça

Excel·lint al contraatac, els de Pascual segellen l'accés a les semifinals

Noddesbo i Tomàs són les puntes de llança d'un primer temps clarificador

En el segon, l'intercanvi de gols només subratlla la impotència de la Rioja

Xavi Pascual
TÈCNIC BARÇA BORGES
«Hem estat molt bé en defensa i això ha permès jugar al contraatac, i crec que quan ho fem som un equip temible»
«Sempre tenim molt a dir, ara prepararem la semifinal com si es tractés d'una final. El San Antonio ha derrotat l'amfitrió, té molt mèrit»
Víctor Tomàs
EXTREM BARÇA BORGES
«Si funcionem al darrere podem córrer i si ho fem tenim un dels millors contraatacs de la lliga»
J.J. González, «Jota»
TÈCNIC LA RIOJA
«Ens han tret literalment de la pista. Sabíem que són mortals si els deixes córrer i ho hem permès»

El debut en una copa del Rei sempre és un partit perillós. La Rioja, tot i la davallada de la segona volta després d'una primera notable, tenia una bona oportunitat per reivindicar el valor d'un planter amb bones individualitats que el Barça, però, va saber lligar curt. De fet, la igualtat dels primers compassos va ser un miratge. Una sensació totalment desfigurada per la velocitat del Barça, que amb Víctor Tomàs i Noddesbo com a executors (cinc gols cadascun, i sis al contraatac, en el primer temps) va distanciar-se de manera gairebé definitiva. La reacció del Naturhouse només va ser producte de la permissivitat blaugrana a causa de les exclusions, que van castigar el bàndol que va mostrar més fam i més concentració. Perquè tot i les inferioritats, la rereguarda es va mostrar intractable, amb una defensa 6-0 basculant que va trencar una de les majors amenaces rivals: l'agil circulació ofensiva.

Ni Tioumentsev, ni Vigo, ni Arrieta van saber trobar els forats, i quan ho van intentar, van caure en l'error. Moltes pèrdues de pilota i un grapat de recuperacions que van propiciar el contraatac del Barça, impecable en una estadística (en total, 11 gols al contraatac) que sovint descriu les victòries d'un bloc que va mostrar-se sòlid, sense fissures. Com s'ha de mostrar un aspirant. Un treball coral que va enaltir la figura d'un pivot que, fins fa poc, vivia en l'ostracisme. El danès Jesper Noddesbo, descartat habitual, va reeixir-se d'una temporada amb moltes ombres amb un partit excels, una continuïtat del que va protagonitzar a Conca en la lliga. La baixa de Garabaya i la incògnita d'Oneto (que tornava de la seva lesió) li han reportat el protagonisme que requeria per lluir unes qualitats ofensives (ahir màxim golejador, amb 8 gols) a l'abast de pocs en la seva posició. Un far com els d'abans, per il·luminar llargues distàncies, com les que va marcar el Barça en el duel. Fins a vuit gols en el primer temps (15-7, minut 24) i deu, en el segon (29-19, minut 45).

L'entrada del porter júnior Gonzalo Pérez de Vargas, que va ocupar la plaça buida en la llista inicial del tècnic pel partit, és l'evidència de l'enorme superioritat descrita per un conjunt que, després de marcar diferències, no li va fer res jugar a l'intercanvi de gols. La Rioja ho va intentar amb marcatges sobre Sarmiento i Nagy, però tot ho va fer sense convicció. De fet, ni va poder apel·lar a la remuntada, que era impossible. El Barça va jugar com un aspirant, amb confiança i sense confiar-se. L'actitud precisa i necessària per resoldre i tancar partits com el de quarts de final d'una copa del Rei. Les semifinals, demà, tornaran a posar a prova la duresa d'un favorit que, de moment, s'ha mostrat com el que vol ser: un campió.

Demà, però, una prova dura, el San Antonio, que va superar l'amfitrió, un Antequera enlairat per un públic entusiasta.

FC BARCELONA BORGES
36
NATURHOUSE LA RIOJA
28
FC BARCELONA BORGES:
Saric, Víctor Tomàs (5), Nagy (2), Noddesbo (8), Sarmiento, Hansen (2, 2p) i Juanín (5) –equip inicial–; Jernemyr, Boldsen, Oneto (1), Igropulo (3. 1p), Iker (6), Rocas (4) i Gonzalo (p.s.).
NATURHOUSE LA RIOJA:
Gurutz Aguinagalde, Tioumentsev, Arrieta (4, 2p), Romero (2), I. Guardiola (5), Amargant i Djuricin (1) –equip inicial–; Juárez (1), Sorrentino (1), Parra (5), Vigo (1), Ales Abrao (4), Paco Tarazaga (4) i Lorger (p.s.).
PARCIALS:
3-2, 7-3, 8-5, 11-6, 15-7, 18-11 (descans) 22-14, 25-17, 28-19, 30-21, 33-26 i 36-28.
ÀRBITRES:
García Mosquera i Ríos Martín.
Exclusions:
Noddesbo (2), Nagy, Igropulo, Oneto i Jernemyr, del Barça Borges; Amargant (2) i Abrao, del Naturhouse la Rioja.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.