El Blas Infante mostra les millores en una jornada de portes obertes

El teatre municipal de Llefià oferirà demà al matí visites guiades i actuacions

Les obres de remodelació al teatre Blas Infante han permès posar l'equipament al dia i convertir-lo en una sala en condicions òptimes per fer-hi tant activitats organitzades per les entitats de la ciutat com muntatges professionals. El teatre, que amb les millores s'ha convertit en l'equipament d'arts escèniques amb més aforament de la ciutat, es podrà visitar demà de les onze del matí a la una del migdia. Per poder conèixer amb detall els treballs que s'hi han fet, està previst organitzar visites guiades en grup. Durant la jornada hi haurà diverses actuacions al mateix teatre i també al carrer d'Andrés Segovia, on està situada l'entrada de l'equipament, i al parc de les Palmeres, al costat del teatre. Entre els grups que hi actuaran destaquen els badalonins Xirriquiteula i La Industrial Teatrera.

La remodelació, que ha tingut un cost de 900.000 euros, ha servit per dignificar la sala i donar-li un accés independent al de l'hotel d'entitats que hi ha a la primera planta de l'equipament. A més, a partir d'ara els usuaris ja no hauran de passar ni fred ni calor i tothom hi podrà accedir sense barreres arquitectòniques. La sala, situada a Llefià, té 428 localitats, només tres més que el Zorrilla, però amb la diferència que totes estan situades a la platea i tenen bona visibilitat de l'escenari gràcies a la inclinació pronunciada del pati de butaques. S'hi mantenen els mateixos seients però s'ha canviat la pavimentació. També s'han fet millores en la coberta de l'edifici, s'ha reforçat l'escenari i s'ha arranjat la sortida d'emergència, que dóna a la carretera antiga de València.

Els visitants podran començar a observar les millores a la façana de l'equipament, que s'ha remodelat de manera integral i ara inclou un espai de vidre destinat a la cartellera i una nova porta d'accés.

Equipament esperat

El regidor de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de Badalona, Mateu Chalmeta, assegura que la voluntat municipal és que l'equipament pugui donar resposta a les necessitats d'entitats i col·lectius de la ciutat, i també que pugui oferir actuacions professionals que complementin la programació del Teatre Zorrilla. Chalmeta assegura que ja hi ha diverses entitats que s'han interessat per fer servir el Blas Infante per organitzar-hi actes. Pel que fa a les actuacions professionals, explica que encara no hi ha res concretat. «La programació del Zorrilla està tancada fins a final de maig però treballem amb la possibilitat que quan definim la programació per a la segona meitat de l'any es pugui fer alguna actuació al Blas Infante i fins i tot al Principal, si el desenvolupament de les obres que s'hi estan fent ho permet», afirma. L'Ajuntament de Badalona ha creat recentment un ens per a la gestió conjunta dels tres teatres municipals

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.