El govern tirarà endavant la restauració dels museus

L'equip de govern no paralitzarà la remodelació dels museus de la façana marítima de Sitges, tal com li han demanat el grup municipal de CiU i un grup de veïns del municipi. En el ple de dilluns, l'alcalde de Sitges va assegurar que la restauració és «un gran projecte» i que ara «toca que es faci». «Crec que s'ha de fer el projecte que s'ha presentat, i que s'ha parlat», va dir Jordi Baijet, que va assegurar que creu «en la feina de la Diputació» i que confia que s'aprovi aquesta setmana. L'alcalde responia així en el torn de preguntes del ple el grup municipal de CiU, que va demanar que el projecte es deixi sobre la taula mentre es busca un consens. El regidor de CiU, Miquel Forns, també va alertar el govern de la disminució del cost de les obres, que, segons el grup, passarien dels 9,8 milions d'euros pressupostats inicialment a poc més de sis milions.

El projecte, que preveu la instal·lació d'unes passeres de vidre a la façana marítima dels museus, ha provocat la crítica d'un grup de ciutadans de Sitges, que van assegurar que estan treballant en un projecte alternatiu que, de moment, però, no s'ha donat a conèixer. La construcció de les passeres distorsionaran la imatge actual dels museus, segons aquest col·lectiu de ciutadans; el Consorci de Patrimoni de Sitges i el govern han defensat el projecte, que servirà per fer accessible el recinte museístic a les persones amb problemes de mobilitat, i que es costejarà amb fons del Ministeri de Foment, la Generalitat, la Diputació i l'Ajuntament.

També en el ple, el regidor de Cultura, Gabi Serrano, va assegurar que les primeres obres de millora a la biblioteca Santiago Rusiñol de Sitges començaran a l'abril. Serrano va explicar que hi haurà «dues fases d'intervenció». En la primera, es durà a terme una reforma d'arranjament de la teulada, i se solucionaran les humitats, a més de millorar la seguretat del recinte; la segona fase preveu una reforma integral de la biblioteca, amb la previsió d'obtenir fons del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). El regidor de Cultura va apuntar que aquest projecte s'està treballant amb la Diputació i la Generalitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.