Un mestre de La Salle de Figueres incitava nens a fer actes sexuals per internet

La Policía Nacional va escorcollar el seu habitatge de Fortià i el van atrapar xatejant amb un menor

El mestre de La Salle, segons la policia, feia servir els pseudònims César i Inma quan navegava per la xarxa, en funció del sexe dels menors, d'entre 10 i 11 anys aproximadament, amb qui establia contacte. Un cop els tenia contactats anava dirigint la conversa cap a la temàtica sexual fins que aconseguia que se li exhibissin i fessin actes sexuals davant de la càmera web. Raya, sempre segons la versió policial, va admetre que havia aconseguit que tres germans, dos nens i una nena, s'exhibissin davant la càmera, es masturbessin i es toquessin entre ells. Va admetre que va aconseguir fer exhibir desenes de nenes i emmagatzemar imatges i vídeos obscens d'almenys una dotzena de nois i noies. La policia aclareix que no hi ha proves que hagués abusat mai dels menors per mitjans diferents dels electrònics. Sospiten, però, que el fet que en els darrers anys hagués canviat molts cops de residència és perquè havia tingut problemes per la seva addicció al sexe amb menors per internet. Josep Raya és professor de sisè de primària del col·legi La Salle de Figueres des de fa aproximadament un any i mig. Hi va arribar procedent de la Seu d'Urgell. Tot i que treballa a Figueres, el seu domicili el té fixat a Fortià, en un pis del carrer La Unió, que comparteix amb un altre company, també professor. Fa uns quinze dies, els agents de la brigada d'informació tecnològica (BIT) de la Policía Nacional de Madrid van anar a escorcollar l'habitatge. Quan els agents van arribar al pis, Raya va intentar barrar-los el pas perquè precisament en aquell moment estava en plena feina comunicant-se per internet amb una de les seves víctimes tot fent-se passar per una noia de quinze anys. Quan finalment la policia va poder entrar va trobar un pis molt brut i desendreçat, amb deixalles pertot arreu. Van comissar-li un ordinador portàtil amb diversos comptes de correu electrònic i accés a planes web de pedofília. També li van trobar un disc dur extern i un dispositiu de memòria externa, que ara estan analitzat.

Educació no en sap res i ell treballa

Tot i que la detenció del mestre es va produir fa dues setmanes, fonts del Departament d'Educació van afirmar ahir a l'ACN que desconeixien totalment els fets. I de fet, hi ha constància que Raya va desenvolupar les seves tasques docents amb normalitat encara ahir dimecres.

La Policía Nacional es va posar sobre la pista del mestre a través de l'estudi de tot el material de contingut pedòfil que van comissar el 2008 durant l'anomenada operació Hydra, que va suposar la detenció de desenes de persones acusades de tinença i distribució de pornografia infantil. Des de llavors, la brigada d'investigació tecnològica ha buscat el rastre de les desenes de milers d'imatges i vídeos que emmagatzemaven els detinguts de llavors, fins que, estirant el fil, van arribar al mestre de La Salle. Les víctimes poden ser de diferents llocs d'arreu de l'Estat estanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.