El panorama s'aclareix

Soriano anuncia que no serà candidat i Godall dissol el seu grup +Barça

Rosell i Ferrer queden com a grans favorits per succeir Joan Laporta

Benedito, que continua fent treball de camp, buscarà la sorpresa

Tot i que encara falten quasi tres mesos pel 13 de juny, dia en què els socis del Barça aniran a les urnes per escollir el successor de Joan Laporta, i segurament encara han de passar més coses electoralment parlant, aquesta setmana s'ha aclarit força el panorama. Primer, amb la decisió del president Laporta de deixar de donar suport a la candidatura d'Alfons Godall i nomenar candidat continuista a Jaume Ferrer, amb qui havia mantingut durs enfrontaments els últims mesos. Després, amb la decisió anunciada ahir per Ferran Soriano de no ser candidat a la presidència del club.

Amb Soriano fora de la lluita per la presidència i amb Godall, que va deixar de ser el favorit de Laporta per les seves ganes de pactar amb Soriano i donar al president de Spanair el número u de la llista, a punt de dissoldre el seu projecte +Barça, dos són els noms que apareixen ara com a favorits a la victòria: Sandro Rosell i Jaume Ferrer, sempre amb el permís d'Agustí Benedito, que està treballant de valent i amb eficàcia des que va anunciar que seria precandidat, i està convençut que passarà el tall de les signatures (se'n necessiten 2.100 per ser candidat) amb solvència.

Les últimes enquestes que han fet tots els socis que tenen intenció de ser presidents continuen donant a Sandro Rosell com a gran favorit, amb força punts d'avantatge respecte a Jaume Ferrer, que pujarà el seu percentatge en pròximes enquestes després dels últims esdeveniments. Això sí, amb més d'un 30% de socis indecisos, pels quals lluitaran tots els candidats fins al 13 de juny.

Sandro Rosell continua mantenint la seva tàctica de guardar silenci, tot i que té decidit ja passar a l'acció ben aviat. Serà en la segona quinzena d'abril, el dia dependrà del calendari del primer equip, quan apareixerà per comunicar que serà precandidat i presentar el grup que defensarà el seu projecte, en què Josep Maria Bartomeu serà la seva mà dreta i responsable de l'àrea esportiva i amb participació important de Jordi Cardoner Casaus, vicepresident social si Rosell és president, i altres socis de prestigi com ara Xavier Faus, Carles Vilarrubí, Ramon Pont i Manel Arroyo, director general de Dorna, que podria ser el vicepresident econòmic. Rosell pot fer servir aquest anunci per inaugurar la seva seu electoral, que està al carrer París de Barcelona, entre els carrers Urgell i Villarroel. La seu té dues plantes. A dalt treballarà l'equip de la candidatura i a baix, amb uns 900 m² disponibles, s'habilitarà l'atenció a la premsa i als socis, amb un espai on els barcelonistes puguin fer tertúlia i acostar-se al candidat. No serà, però, fins al dia 6 de maig, una vegada Laporta hagi convocat oficialment les eleccions, quan Rosell comenci a explicar el seu programa electoral. Aquell dia farà un gran acte per començar a explicar les idees que té per al club.

Pel que fa a Jaume Ferrer, avui el vicepresident de patrimoni viurà un dia important després que dilluns passés a ser el candidat continuista. Aquesta decisió s'ha de ratificar en la reunió de la junta d'avui. Ferrer ja havia començat a definir el seu equip, amb directius actuals com ara Albert Perrín, Jacint Borràs, Alfons Castro, Jordi Torrent i Josep Anton Colomer i altres nous que ha incorporat com ara Josep Ribas, Carles Ayats i Ramon Estebe. Haurà de saber ara quins dels que anaven amb Godall (Sala i Martín segur que abandona) i quins dels que s'havien mostrat neutrals, volen incorporar-se al seu projecte. Ferrer ha explicat els últims dies que tot i tenir ara el suport de Laporta i poder disposar de l'aparell del club durant el procés electoral, pensa continuar amb el projecte propi i no vol que l'actual president hi tingui gaire influència. En aquest sentit, Ferrer explicarà avui als seus companys que no tanca la porta a Soriano, perquè el president de Spanair, que ahir tampoc va tancar la porta a participar del procés electoral, pugui entrar en la candidatura i unir forces contra Rosell, fet que acceptaria Laporta. Més problemes poden tenir tots dos pel que fa a la figura del director general del club, Joan Oliver.

Benedito, la tercera via; Godall abandona

Sandro Rosell i Jaume Ferrer apareixen ara com a grans favorits en aquestes eleccions. Rosell representa trencar amb Laporta. Ferrer representa el continuisme, tot i que ell vol aprofitar la tasca dels últims set anys però desmarcant-se del president. Agustí Benedito es presenta com alternativa a tots dos. L'empresari està fent una gran feina de camp des que va decidir que volia ser president. Segur que obtindrà bons resultats i, com a mínim, es posicionarà per a les següents eleccions. Qui també continua donant a conèixer el seu projecte als socis és Jaume Guixà, que aspira a passar el tall de les signatures després de no poder-ho fer l'any 2006. Pel que fa a Godall, dimarts va anunciar que no abandonava el seu projecte, però el vicepresident social se sent abandonat pel seu amic Jan i per la resta de directius i ja dimecres no va anar a la llotja. Ahir deia que li costaria tornar al Camp Nou, perquè no sap fer el paper. Avui, després que Soriano anunciés ahir que no serà candidat, podria anunciar la dissolució del seu grup per afegir-se a una altra candidatura o marxar cap a casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.