Organitzen a Olot un curs per fer creacions artístiques en una illa virtual de Second Life

Si al món virtual de Second Life milions de persones d'arreu del planeta hi estan desenvolupant una vida paral·lela en els àmbits empresarial, social i esportiu, per què no s'hi pot fer una tasca artística? I per què no pot ser motiu d'un procés d'aprenentatge? Aquestes preguntes se les devien fer la Fundació d'Estudis Superiors d'Olot (FES), l'Institut de Cultura de la Ciutat d'Olot (ICCO) i la xarxa Ciutats 3.0. La resposta va ser l'organització, pels dies 3, 5 i 6 de maig, d'un innovador curset: Recursos i possibilitats en el metavers: Second Life.

Està adreçat preferentment a gent que ja sigui creativa en la vida real, és gratuït i, a grans trets, consistirà, en primer lloc, a aprendre a moure's per Second Life i, un cop l'alumne serà prou autònom, a desenvolupar-hi un treball creatiu artístic. L'espai d'aquesta experimentació és una illa anomenada Culdesac Island, que dirigeix l'artista multidisciplinari i llicenciat en belles arts David Serra. Ell mateix serà l'encarregat de coordinar el curs. «En aquest espai, s'hi poden aplicar iniciatives que en la vida real serien molt difícils o impossibles de portar a la pràctica», va assenyalar Serra ahir, en la presentació de la iniciativa. També va remarcar que, un cop acabades les classes, l'alumne podrà continuar operant a la seva part de l'illa virtual.

El curset durarà quinze hores, de les quals nou seran presencials. Aquestes sessions es faran al Telejet del Consell Comarcal de la Garrotxa, i les sis hores virtuals cadascú les podrà fer des del seu ordinador particular. Les places s'han limitat a quinze i, si hi ha prou demanda, és possible que s'organitzin més edicions del curs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.