El pitjor inici de Setmana Santa de la dècada

Deu persones moren en accidents a la carretera en només tres dies, el balanç més negre des de l'any 2000

Set accidents mortals, deu víctimes mortals i set ferits greus. Aquest és el tràgic balanç que fins ahir havia deixat l'inici de la Setmana Santa a la xarxa viària. L'últim accident mortal va passar dilluns a la GI-632, a la Tallada d'Empordà, quan un camió i una furgoneta van col·lidir frontalment i van morir dos homes. Dilluns, de matinada, ja hi havia hagut una altra víctima mortal: un home va morir atropellat a l'N-340 a Alcanar. Diumenge a la nit va tenir lloc l'accident més greu d'aquests primers dies de Setmana Santa. Tres cotxes van xocar frontalment a la C-12 a Balaguer. Com a conseqüència de la col·lisió van morir tres persones i tres més van quedar ferides greument. El mateix diumenge hi va haver dos xocs mortals més. Al matí a la T-704, a Aleixar (Baix Camp), en una altra col·lisió frontal, va perdre la vida un motorista, i a Mont-roig del Camp, un camió va sortir de l'AP-7 i el copilot va morir hores més tard a l'hospital. Dissabte al matí, el conductor d'un tractor va perdre la vida en una topada per encalç amb un cotxe en una pista forestal de Maials (Segrià), i al vespre, un motorista va morir en caure per un terraplè en xocar amb un cotxe, a la T-314, a Riudoms. Arran d'aquest inici de la Setmana Santa, el director del SCT, Josep Pérez Moya, va demanar ahir als conductors molta concentració i prudència al volant.

Dos conductors imputats

Dos dels conductors implicats en els accidents mortals que hi ha hagut aquests dies s'hauran de presentar davant del jutge acusats d'un delicte de lesions o d'homicidi imprudent. En el cas de l'accident a Mont-roig del Camp, a l'AP-7, el camioner que va provocar la mort del seu acompanyant va donar positiu en el control de drogues i podria ser acusat d'un delicte de lesions imprudent amb resultat de mort. En la col·lisió a Aleixar, els Mossos van detenir el conductor d'un cotxe, acusat d'un homicidi imprudent, ja que el xoc frontal es va produir quan el conductor va fer una maniobra antireglamentària i es va posar contra direcció a la T-314.

Arrestats dos motoristes que anaven a 174 km/h, a Roses

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Roses dos motoristes temeraris que circulaven per la C-260 a 174 quilòmetres per hora. Els agents els van interceptar cap a les dotze del migdia al punt quilòmetre 41, en un tram on la velocitat màxima permesa és de 80 quilòmetres per hora. Els dos detinguts, de 43 i 40 anys i de nacionalitat francesa, van ser detinguts, acusats d'un delicte contra la seguretat del trànsit, per la qual cosa es poden enfrontar a penes de presó, perquè la velocitat a la qual circulaven superava el límit penal (anaven a 94 quilòmetres per hora per sobre del màxim permès. El curiós del cas és que poca estona abans de la detenció els dos motoristes ja s'havien trobat amb un control preventiu que els Mossos d'Esquadra havien muntat a l'N-260 entre els municipis de Llançà i Colera, en el marc del dispositiu que es posa en marxa als caps de setmana quan arriba el bon temps.

Aixecament de barreres

Els treballadors d'Acesa i Aucat, es van concentrar ahir al matí a les portes de la seu d'Abertis en una de les mobilitzacions previstes pels sindicats per fer pressió a la companyia. Els representants dels treballadors i la direcció d'Abertis van reprendre ahir les negociacions i si el cap de setmana no s'arriba a cap acord es mantindrà la vaga prevista en l'operació tornada de les vacances de Setmana Santa. El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va demanar ahir un últim esforç a Acesa i als treballadors perquè arribin a un acord per evitar la vaga prevista per diumenge i dilluns. En cas que les negociacions no arribin a bon port, el conseller Nadal va demanar a Acesa que torni a aixecar les barreres dels peatges, com ho va fer divendres i dissabte a les autopistes AP-7, AP-2, C-33 i C-32. El director del Servei Català de Trànsit ja va alertar ahir que tot i que es demostri que l'aixecament de barreres dels peatges redueix les congestions en l'operació tornada de Setmana Santa, no és una mesura que prevegin demanar a les concessionàries amb vista a pròximes operacions sortida i tornada de vacances, ja que l'aixecament de barreres només està previst en casos molt excepcionals i no com una mesura per millorar la fluïdesa del trànsit.

372.000 cotxes sortiran de Barcelona

El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu que 372.000 vehicles sortiran de l'àrea metropolitana de Barcelona entre dijous a la tarda i divendres al matí en la segona fase de l'operació sortida de Setmana Santa, després que el cap de setmana passat sortissin 517.000 vehicles. Segons el director del SCT, Josep Pérez Moya, la mobilitat es concentrarà a l'AP-7 i l'A-2, on hi haurà el 70% de les congestions, i a les vies que porten a les destinacions de platja i muntanya, com ara a la C-31 a Platja d'Aro, la C-14 a Organyà i la C-16 a Berga. Però on es preveuen més complicacions és en l'operació tornada, que començarà diumenge a les dotze del migdia i s'allargarà fins a la mitjanit de dilluns, i quan es calcula que tornaran a l'àrea de Barcelona 614.000 vehicles. Per millorar la circulació s'habilitaran carrils en sentit contrari a l'AP-2 i l'AP-7; s'anul·laran carrils lents en vies com ara la C-16, i en d'altres com ara la C-65 s'invertirà la prioritat de les rotondes. Coincidint amb Setmana Santa, el SCT ha posat en marxa en període de proves un portal de trànsit per a mòbils d'última generació. És un web (http://www.gencat.mobi/transit) al qual es pot accedir amb el mòbil i on l'usuari trobarà diverses aplicacions –càmeres, incidències– per conèixer l'estat del trànsit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.