La Generalitat distingeix tots els actes de la Setmana Santa de Tarragona

Totes les celebracions ja porten el segell de festa d'interès turístic nacional i el 2015 seran reconegudes per l'Estat

Amb independència del nivell de creença, cap dels ciutadans de Tarragona no discuteix que la Setmana Santa és un dels períodes de l'any en què la ciutat rep més visitants i es projecta a l'exterior, sobretot a la resta de Catalunya. Des de fa deu anys, la processó del Sant Enterrament del divendres sant té la distinció de festa tradicional d'interès nacional, un guardó concedit per la Generalitat que la diferencia de la resta de celebracions. Aquest any, però, els més de vuitanta actes que es fan pels carrers de Tarragona –també inclouen la processó del Sant Enterrament, demà, a partir de les vuit del vespre– estrenen denominació: festa d'interès turístic nacional. «És un reconeixement a l'esforç de moltíssima gent i ara, des de la presentació del cartell fins als actes del dissabte sant, tots han estat declarats d'interès», va explicar orgullós Joaquim Julià, representant de les Associacions de Setmana Santa.

El 2015, més

Això, però, només és un pas intermedi, ja que l'any 2015 la celebració tarragonina rebrà aquesta mateixa distinció, però del govern de Madrid, i entrarà així al catàleg oficial de les festes de tot l'Estat espanyol, que porten el lema de fiesta de interés turístico nacional. Julià va explicar que l'Estat «exigeix» que la darrera denominació tingui una antiguitat de cinc anys. Per això, la distinció estatal arribarà el 2015.

Religió, tradició i cultura

Si Tarragona rep aquestes distincions és perquè la Generalitat considera que tot el que es mou al voltant de la Setmana Santa de Tarragona mereix un reconeixement. «Pel nombre d'actes al carrer, pel volum d'atracció turística, pel nombre de revistes que s'editen amb motiu de la Setmana Santa o per la qualitat dels passos», va destacar Julià, que va insistir que el llegat romà també ajuda a fer que la celebració d'aquests dies a Tarragona tingui una repercussió més gran: «Igual que una pintura pot commoure, també ho pot fer qualsevol moment de la Setmana Santa.» Cada cop més, es vol deixar clar que aquesta celebració va més enllà del pur component religiós, insistint en la importància del llegat romà: «És un decorat excel·lent i també interessa molt a la gent. La Setmana Santa ja no només està lligada a misses i processons, ja que hi pot venir gent atea, agnòstica o d'altres religions.»

Uns actes que tenen repercussió a tot el país

S.C

La Setmana Santa de Tarragona és un autèntic pol d'atracció per a molta gent d'arreu de les comarques tarragonines, encara que la major part dels visitants prové de tots els Països Catalans i la seva capital. Segons el portaveu de l'Associació de Setmana Santa, durant aquests dies, a Tarragona, s'hi poden acostar prop de 30.000 persones. «Aquest és el nombre aproximat de gent que demana informació a les oficines de turisme des del diumenge de Rams», va recordar Julià. Molts d'aquests visitants arriben directament de Barcelona i de l'entorn de l'àrea metropolitana. En aquest sentit, Julià va explicar que la visita a la Setmana Santa de Tarragona ja és una tradició que la gent transmet als seus familiars: «Des dels anys vint ve gent de Barcelona, perquè en aquella època ja hi havia trens especials que arribaven fins aquí i la tradició s'ha mantingut.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.