Els països es comprometen a donar 5.300 milions de dòlars per a Haití en els pròxims dos anys

La comunitat internacional va mostrar ahir a la nit la seva solidaritat amb Haití i va comprometre 5.300 milions de dòlars per a aquest país en els pròxims dos anys, superant així la petició inicial de Nacions Unides per 3.900 milions de dòlars, va indicar el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon. «Aquesta és una bona notícia,... un exemple de la solidaritat internacional», va dir Ban, que va subratllar que «ara cal assegurar-se que Haití rep aquests diners, i que serà ben invertit i millor coordinat».

Ban, en la conferència de premsa final amb que va tancar aquesta reunió organitzada per l'ONU i els EUA i copresidida per Espanya, França, Canadà, Brasil i la Unió Europea (UE), va xifrar en 11.500 milions de dòlars les necessitats de Haití durant els pròxims deu anys.

«Aquest és un bon dia per a Haití, per a les Nacions Unides i per a la comunitat internacional, que ha demostrat la seva capacitat de resposta internacional davant un gran desastre com el sofert» per el país, va afirmar per la seva banda la secretària d'Estat dels EUA, Hillary Clinton.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.