La consulta del 25-A és la més gran que se celebrarà a les comarques gironines

Almenys 49 municipis, entre els quals hi ha Girona, Figueres i Salt, votaran sobre la independència de Catalunya

Gairebé un terç de les consultes que es duran a terme el 25-A se celebraran a l'Alt Empordà. La capital, Figueres, liderarà una cita que estarà present al llarg de tota la geografia de la comarca, ja que seran setze els pobles que votaran. També al Gironès hi haurà una mobilització molt important, menor pel que fa al nombre de municipis, però més gran pel que fa als potencials votants. Girona, Salt i Sarrià de Ter cridaran desenes de milers de persones a les urnes aquest dia per opinar sobre la independència de Catalunya. Set pobles més del Gironès han decidit aplegar forces també aquest dia.

El Ripollès també viurà una mobilització destacable, ja que votaran gairebé la meitat dels municipis de la comarca. En total, nou pobles, encapçalats per Camprodon.

Al Baix Empordà, Castell-Platja d'Aro i Sant Feliu de Guíxols seran els dos grans nuclis de població que concentraran la majoria de votants de la comarca, on se celebraran, almenys, sis consultes, ja que la de Santa Cristina d'Aro no està confirmada.

Hostalric i Caldes encapçalaran una comarca de la Selva amb set consultes, mentre que a la Garrotxa només votarà la capital, Olot, ja que tots els altres municipis ja han votat.

La Garrotxa, la millor

La comarca de la Garrotxa és on de moment les consultes han obtingut el nivell de participació més elevat, amb un 36,9% del padró dels majors de 16 anys, seguida pel Pla de l'Estany, que va registrar un 34,9%. Per sobre del trenta per cent se situa també de moment el Gironès (30,6%). Les segueixen el Ripollès (27,3%), la Selva (25,9%), la Cerdanya (25,1%), el Baix Empordà (20,6%) i l'Alt Empordà (16,1%).

El 63% dels municipis hauran votat

Dels 221 pobles de la demarcació de Girona, després del 25-A n'hauran votat almenys 139, és a dir, un 62,9% dels municipis. Al Pla de l'Estany ja van votar tots els 11 pobles en la primera onada, el 13-D, mentre que la Garrotxa també farà el ple un cop s'hagi celebrat la del 25 d'abril. Poc n'hi mancarà al Ripollès, on dels 19 pobles que hi ha en faltaran només dos per votar. Al Baix Empordà hauran votat la meitat dels 36 municipis de la comarca; a la Selva, 18 de 26, i al Gironès, 22 de 27. L'Alt Empordà, on hauran votat 28 dels 68 municipis, i la Cerdanya (2 d'11) són les comarques gironines menys actives. A Osona, dels tres municipis gironins, n'hauran votat dos, Viladrau i Vidrà. Les poblacions més importants que no hauran participat encara en les consultes seran Lloret i Blanes, tot i que en aquesta darrera fa temps que s'està preparant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.