HANDBOL

COMPETICIONS EUROPEES

Barça Borges, amb la tranquil·litat dels deures fets

L'equip de Pascual afronta avui la tornada dels vuitens al Palau (16.15 h.) amb una renda de set gols

El Zagreb arriba amb l'única missió d'assolir la primera victòria aquí, on sempre ha perdut

El 26-33 de l'anada a la pista del Croàcia de Zagreb ja augurava una tornada plàcida. El discurs que no s'hi val a anar confiat sempre ha d'estar present, però, sent realistes, el Barça Borges no hauria de tenir problemes per segellar el pas a quarts. El partit, més que un tràmit, és l'oportunitat per donar minuts als menys habituals, i per donar descans als més habituals, com Víctor Tomàs, que segur que descansarà (té unes molèsties a l'abductor de la cama dreta) en un duel (a les 16.15 h, pel Canal 33) amb menys emoció de l'esperada.

«Està clar que tenim un avantatge considerable, però respectem al màxim el rival, un equip que té jugadors molt bons a nivell individual», explica Xavi Pascual, deixant entendre que el partit, més enllà de la lògica exigència esportiva, esdevé una oportunitat per agafar experiència amb vista als pròxims compromisos amb més exigència competitiva. Sobretot pel duel de quarts de final (l'últim obstacle per accedir a la final four), en què pels resultats de l'anada, el rival del Barça sortirà entre els quatre primers de grup: Ciudad Real, Kiel, Montpeller i Vészprem.

«Els set gols de renda no signifiquen que ens puguem relaxar», insisteix el tècnic, que recupera el pivot Rubén Garabaya, absent per lesió des d'abans de la copa, i deixa fora de la llista Demetrio. «Estic molt satisfet amb el rendiment dels meus jugadors en l'anada, però ens espera un partit difícil», afegeix Pasqui, convençut del perill d'un rival amb l'orgull ferit. El nou entrenador, Nenad Kljaic (que va estrenar la seva segona etapa a la banqueta en el duel contra el Barça), possiblement farà descansar el capità Zlatko Horvat, que va forçar per tornar en l'anada (després d'una lesió al genoll de 6 mesos) i segurament no jugarà. «Vam donar un avantatge enorme al Barça i no vam poder remuntar; haurem de treballar molt pel futur», segella Kljaic. Una manera de fer-ho és avui, en un dels grans escenaris europeus; lluitar per la victòria que mai no ha assolit (cinc visites, cinc derrotes).

El Granollers i el somni de la Recopa

El Fraikin Granollers continua somiant en reeditar antigues gestes a Europa. Avui, si tot va bé, farà un pas més cap a la final de la Recopa, una competició que ja va guanyar el 1976. L'equip de Lorenzo Rueda juga aquest vespre (20.00 h) a la pista del Tremblay francès amb set gols de diferència (28-21) del partit d'anada, una diferència que hauria de ser suficient per passar l'eliminatòria. L'equip vallesà, com en l'anada, haurà d'anar en compte amb el millor estilet ofensiu dels francesos, el veterà jugador eslovè Rastko Stefanovic, antic jugador de l'Altea i del Celje. En l'anada, la inspiració ofensiva des de la primera línia de Cutura i Salva Puig van ser decisives per la diferència final en el marcador. Els rivals que s'entreveuen a les semifinals són el San Antonio, que també juga a l'Asobal, i els històrics Gummersbach, de la bundeslliga, i l'Steaua de Bucarest.