Torredembarra estrena la rehabilitació de l'església de Sant Pere i presenta un llibre sobre santa Rosalia

L'església de Sant Pere Apòstol de Torredembarra va estrenar ahir la seva rehabilitació. Les obres, que va impulsar la Diputació de Tarragona, han suposat una inversió de 120.000 euros, i han servit per substituir bigues en mal estat de la coberta de la nau central i de la cúpula. També s'ha reparat la pedra del campanar, una part de la façana, les cornises i balustrades i s'ha adequat la instal·lació elèctrica i la il·luminació interior del temple. L'acte d'inauguració de les obres de rehabilitació el va presidir el president de la Diputació, Josep Poblet, que va definir el temple com un «referent de la comunitat dels creients» i va celebrar que ja estigui en més bones condicions que temps enrere.

El mossèn de la parròquia, Joan Cañas, va agrair a la Diputació de Tarragona la seva col·laboració per tal de dur a terme les obres. L'acte d'inauguració va acabar amb una ofrena a la Mare de Déu de Montserrat i una cantada de Caramelles.

Les obres de rehabilitació de l'església, però, no va ser l'únic que es va estrenar ahir a Torredembarra. El mateix Poblet va presentar tot seguit el llibre El culte a Santa Rosalia a Torredembarra (del segle XVII al XXI) volum I (1652-1939), de l'escriptor Jordi Guasch. L'autor va guanyar la VI Beca de Recerca Històrica de Torredembarra Manuel Crehuet, un guardó que atorga el Patronat de Cultura del municipi a projectes d'investigació inèdits i escrits en català en el camp de la història de Torredembarra. El president de la Diputació va destacar que el llibre no es limita a parlar del fet religiós durant el període que tracta, sinó que «descobreix Torredembarra i la seva vida econòmica, social i cultural».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.