Bob Esponja contra el Barça

El dibuix animat es disputa amb el club esportiu el lideratge en les mones

Nassut i estrambòtic. Amb pantalons curts, cametes de canya i un somriure contagiós. En Bob Esponja s'ha fet un lloc en l'imaginari dels més petits i aquesta Setmana Santa ha rivalitzat amb les clàssiques figures del Barça –reivindicat amb les sis copes– i la incombustible Hello Kitty a l'hora de coronar les mones. Tant ell com el seu inseparable amic Patricio, una estrella de mar panxuda i amb poca traça, han estat alguns dels motius més demanats a les pastisseries del Maresme, que ahir enllestien la tradicional jornada dels pastissos de Pasqua. La majoria de pastissers consultats van coincidir a destacar que, malgrat que els clients s'hi han mirat més a l'hora de gastar, això no ha estat excusa per complir amb la jornada i comprar la mona al fillol. «Són més petites, amb figures no tan espectaculars i amb un preu més reduït, però mones en qualsevol cas», va explicar l'amo d'un establiment de Calella.

El pastisser Claudi Uñó, de la pastisseria Uñó de Mataró, va explicar que el preu dels pastissos «va en funció de les hores de feina i dels quilos de xocolata». Uñó va afirmar que, si fa no fa, es vendrien tantes mones com l'any passat. «És una de les grans campanyes per als pastissers, però, a diferència d'altres com la de Nadal, aquesta només dura una setmana», va explicar des de la pastisseria, que estava plena de clients que venien a recollir les comandes i de compradors d'última hora.

Aplecs a mig gas

Les grans cites del dilluns de Pasqua per als amants de la natura han perdut embranzida. L'aplec del Corredor a Dosrius oferia ahir al matí un aspecte sense encís comparat amb la cita d'anys enrere i poques famílies s'havien decidit a agafar el pícnic i passar la jornada envoltats de verd. Pel que fa a l'aplec de l'Erola, a Hortsavinyà, els organitzadors ja havien avisat que problemes econòmics havien obligat a reduir al mínim el programa d'actes, que només incloïa la celebració de la missa, l'anada a l'ermita de l'Erola i el cant dels goigs a la Mare de Déu. Esperen que l'any vinent es pugui recuperar l'arrossada i la cercavila.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.