Les noves autoritats kirguises asseguren que controlen la situació a Bixkek

Grups armats intenten saquejar la ciutat

«La ciutat està sota control», va afirmar Duixebàev, el qual hi va afegir que s'havia restablert l'ordre i va assegurar que no hi hauria més saquejos. A més, va explicar que els desordres a la capital van ser organitzats pels partidaris del recentment derrocat president Kurmanbek Bakíev.

Ahir i avui van ser declarats dies de dol al país en memòria de les 76 víctimes mortals que es van produir en les manifestacions antigovernamentals dels passats dies 6 i 7. El govern provisional del país va emetre una ordre de crida i cerca contra Xanix Bakíev, germà del president derrocat, per haver ordenat disparar contra els manifestants durant els disturbis. Les autoritats deposades mantenen que els agents van utilitzar gasos lacrimògens i bales de goma per dispersar els manifestants, però el govern provisional i els activistes van assegurar que els agents van obrir foc amb cartutxos. Bakíev va dir en un comunicat que està disposat a assumir la responsabilitats dels successos si es demostra la seva culpa en una investigació objectiva i imparcial.

Una delegació del govern provisional kirguís va arribar ahir a Moscou per reunir-se amb les autoritats russes, que han girat l'esquena al president derrocat.

El representant especial per a l'Àsia Central de la Unió Europea, Pierre Morel, té previst viatjar avui a Bixkek per valorar la situació després que la dirigent opositora Rosa Otunbàieva hagués assumit el control del país.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.