El PP i Ciutadans volen que l'Estadi Olímpic porti el nom de Samaranch

La mort de Joan Antoni Samaranch continua provocant reaccions. Alberto Fernández Díaz, líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, ha aprofitat l'ocasió per demanar que a partir d'ara l'Estadi Olímpic Lluís Companys deixi de portar el nom de l'expresident de la Generalitat en favor del de l'expresident del COI, al·legant que Barcelona té un «deute de gratitud permanent» amb Samaranch. El PP lidera una demanda que també té el suport explícit de Ciutadans.

La proposta ja ha trobat l'oposició d'ICV-EUiA i ERC. «No tolerarem que ningú vulgui esborrar la memòria de Companys», assegura Ricard Gomà, president del grup municipal d'ICV-EUiA, que contraposa la «figura democràtica i de lluita per la llibertat» de Companys amb la de Samaranch, que «malgrat el seu vincle amb Barcelona té un passat no democràtic lligat al règim franquista». També ERC s'ha mostrat contrària a la reclamació. Segons el seu líder a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, «l'estadi té el nom que li correspon, el del president que va impulsar l'Olimpíada Popular», una competició que no es va arribar a celebrar a causa de l'inici de la Guerra Civil.

D'altra banda, l'associació Sport Cultura Barcelona, formada per diverses entitats esportives i culturals catalanes, va proposar ahir que el Museu Olímpic de Barcelona incorpori el nom de Samaranch.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.