La declaració de l'Ebre com a reserva de la biosfera és compatible amb l'MTC

Es constitueix el consell promotor de la candidatura ebrenca, integrada per una trentena d'entitats

«El cementiri nuclear no és incompatible amb la candidatura de reserva de la biosfera», va assenyalar ahir Salvadó, que va precisar també que aquest no és el model pel qual aposta el govern. «El model que intentem impulsar no va en la línia de l'MTC», va concloure el delegat del govern a l'Ebre, que també va deixar clara l'aposta d'aprofitar els valors patrimonials ebrencs per construir una economia productiva que actuï com a element de cohesió social i territorial. «Disposem d'un extens catàleg de valors naturals, paisatgístics i històrics que es mereixen el reconeixement internacional de la Unesco, una valors que hem de conèixer millor per vendre'ls i evitar el discurs pessimista», va dir Salvadó.

L'acte de constitució del consell promotor va tenir lloc a la sala Mayor Zaragoza de la Cambra de Comerç de Tortosa, atès que l'exdirector general de la Unesco és president honorífic del consell promotor. Mayor Zaragoza assistirà a la segona reunió d'aquest consell que tindrà lloc el 3 de juny. Un consell que està format per una trentena de representants entre administració i entitats econòmiques i socials, entre les quals hi ha la Cambra de Comerç, els productors de mol·luscos, la Cambra Arrossera del Montsià i Unió de Pagesos. «Avui és un dia històric per les Terres de l'Ebre, la reserva de la biosfera ens donarà una projecció internacional que fins ara no teníem», va dir el president de la Cambra de Comerç, José Luis Mora. Amb tot, encara falta temps per aconseguir aquest reconeixement de la Unesco. La previsió del govern és presentar la candidatura als responsables del programa MaB a l'Estat el setembre del 2011, que si ho consideren adient traslladaran la proposta al comitè internacional a París. El pròxim mes de maig s'organitzarà una visita del cos consular a Barcelona per presentar-los la candidatura ebrenca. Una candidatura a la qual es podria sumar la comarca del Matarranya; de fet els alcaldes de Beseit i Calaceit van assistir a la reunió.

També la directora general de Medi Natural, Núria Buenaventura, considera el dia d'ahir «històric» per la complicitat aconseguida amb el teixit econòmic i social. Buenaventura també va assistir a la constitució del consorci per la protecció i gestió dels espais naturals del Montsià.

Ascó presenta el centre tecnològic a la societat civil

L'Ajuntament d'Ascó ha convocat demà un acte al saló de plens per explicar als representants de la societat civil la seua candidatura a l'MTC i el parc tecnològic que hi ha associat al projecte. S'hi han convidat representants de les organitzacions empresarials, universitàries, sindicals i institucionals amb l'objectiu que rebin informació de primera mà i d'exposar l'impacte econòmic que aquesta instal·lació podria suposar per les Terres de l'Ebre i el conjunt del país. L'alcalde d'Ascó, el convergent Rafel Vidal, també oferirà als assistents la possibilitat de visitar els terrenys on s'instal·laria el cementiri nuclear. També demà, dijous, però unes hores més tard, la Coordinadora Anticementiri Nuclear ha convocat un acte de protesta davant la seu d'Endesa a Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.