Sants enderroca, finalment, el bloc il·legal del carrer Almeria número 9

Les tasques, que havien de començar fa un any, s'allargaran dos mesos

L'enderroc del bloc il·legal del carrer Almeria que ocupa dos metres de la vorera ha acumulat múltiples retards. El maig de l'any passat, la regidora de Sants-Montjuïc, Imma Moraleda, es va comprometre a tirar a terra l'edifici, després de conèixer la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), segons la qual es declarava nul·la la llicència d'obres que es va concedir al promotor el 2004. En no complir el primer termini, el districte el va posposar fins a final del 2009. Una data que tampoc va poder complir.

El motiu pel qual s'ha posposat en més d'una ocasió l'enderrocament és que el promotor va demanar una pròrroga al consistori per executar la sentència amb la intenció de pactar una compensació econòmica. A més, també s'havia de determinar qui pagaria l'enderroc. Finalment, l'execució és subsidiària, és a dir, la paga el districte i posteriorment li cobrarà a la promotora.

Un cop decidit això, l'edifici es va començar a tirar a terra ahir. «Ja era hora, per una vegada ha imperat el sentit comú», va dir el coordinador del Centre Social de Sants, Jordi Falcó.

Les primeres tasques dels operaris van consistir a netejar l'edifici per tal de poder-lo apuntalar la setmana vinent i començar l'enderroc de la façana. La previsió del districte és que la façana que ocupa part de la vorera estigui enderrocada cap al juny. Llavors, les entitats veïnals com el Centre Social de Sants que han denunciat per activa i passiva la il·legalitat d'aquest bloc de pisos ho celebraran amb una festa, assegurava Falcó. Amb l'enderroc també s'ha acabat la sensació d'inseguretat que tenien els veïns del carrer Almeria ja que en alguns moments, el bloc s'havia convertit en un dipòsit de deixalles i brutícia, i en un refugi per a persones sense sostre.

Finalment, el districte només tirarà a terra la part de la façana que literalment es cruspeix dos metres de la vorera. El president del Centre Social, Josep Maria Domingo, va explicar que el consistori s'havia plantejat dues possibilitats més: enderrocar la façana i part dels fonaments, o fins i tot tirar a terra tot el bloc. Aquesta última opció, però, era més cara.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.