La biblioteca Sant Pau-Santa Creu de Barcelona reobre després d'un any d'obres

Després d'un any d'obres, la rehabilitació de la biblioteca municipal Sant Pau-Santa Creu ha conclòs. Ahir a la tarda va tornar a obrir al públic, més tard del que s'havia previst inicialment. Les obres van començar precisament el 4 de maig de l'any passat i estava previst que estiguessin enllestides a final de l'any passat. Finalment, però, ha hagut de passar un any perquè pogués reobrir, i ahir a la tarda els primers visitants ja van poder apreciar les millores que s'han implantat a la biblioteca. Així, s'ha adequat l'estructura de l'edifici a les necessitats funcionals de l'equipament: instal·lacions elèctriques, cablejat informàtic, climatització a tots els espais, repavimentació i adequació dels tancaments, entre d'altres.

A banda de les qüestions de caràcter més funcional del dia a dia, també s'ha aprofitat l'actuació per recuperar els sostres gòtics de voltes de creueria, que són un dels elements arquitectònics més característics d'aquest conjunt monumental. El conjunt, que data del 1401, tenia uns sostres gòtics força malmesos, a causa dels afegitons, les humitats i la brutícia que s'hi havien acumulat al llarg del temps. A més, també s'ha canviat l'antic paviment per un terra tècnic que incorpora, sota la superfície de pedra, els conductes per a l'aire, la placa d'aïllament tèrmic i el cablejat elèctric. La rehabilitació ha tingut un cost de 2,05 milions d'euros. Segons les dades més recents, que pertanyen a l'any 2007, aquesta biblioteca del barri del Raval atén cada any 57.452 usuaris.

Aquesta no és la única biblioteca d'estrena a Barcelona, i més concretament, a Ciutat Vella. Diumenge s'inaugura la nova biblioteca del barri Gòtic, batejada amb el nom d'Andreu Nin. La biblioteca està situada a la planta baixa de l'antic Gran Hotel Falcón, a la plaça del Teatre, que dóna a la Rambla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.