Ciutat Vella estrena la nova biblioteca Gòtic-Andreu Nin

Barcelona estrena una altra biblioteca. Es tracta de la biblioteca Gòtic-Andreu Nin, situada al districte de Ciutat Vella.

El nou equipament ocupa els baixos d'un dels hotels més importants que hi va haver en aquesta plaça, el Gran Hotel Falcón, construït l'any 1879. A l'inici de la Guerra Civil, el Falcón va ser expropiat pel POUM (Partit Obrer d'Unificació Marxista), que el va transformar en la seu del Comitè Militar. Durant el franquisme, l'hotel es va convertir en la seu de la companyia FECSA fins als anys noranta, quan es va rehabilitar íntegrament i es va convertir en l'edifici Rambla de la Universitat Pompeu Fabra. El projecte arquitectònic recupera l'accés directe des de la Rambla. La resta de l'edifici és compartit amb l'Escola Superior de Disseny Elisava. Té una superfície de 994 m2 distribuïts en una planta i disposa d'un fons inicial de 33.000 documents. La inversió inicial ha estat de 2,9 milions d'euros i ha anat a càrrec de l'Ajuntament de Barcelona, amb la participació de la Generalitat i la Diputació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.