Urbanisme suspèn el gran projecte de ciutat sanitària a l'entrada de Malgrat

La Generalitat demana, entre altres coses, més definició en la proposta dels pisos assistencials

La modificació puntual que ara està encallada correspon a la parcel·lació d'una zona única de 37.000 m² que ha de donar cabuda a diversos equipaments. S'hi preveuen un tanatori, un CAP, una residència d'avis, habitatges per a malalts mentals i pisos assistencials o tutelats adreçats principalment a gent gran, però als quals també podrien accedir altres col·lectius. L'alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy (PSC), va confirmar ahir la suspensió del procés i va explicar que el principal escull es troba en la definició dels pisos tutelats. «Aquests habitatges no tenen el mateix concepte que un geriàtric convencional, perquè inclouen serveis i equipaments que complementen la vida diària de la gent que hi viu», insisteix Campoy. En aquest sentit, i segons l'alcaldessa, Urbanisme està en espera de rebre les informacions necessàries per part dels tècnics per donar el vistiplau a la proposta. Conxita Campoy també reconeix que hi ha altres apreciacions fetes pel departament que s'han de resoldre, com ara mancances tècniques o modificacions estructurals. L'alcaldessa confia que aquesta situació es resolgui aviat, perquè destaca que la ciutat sanitària «és un gran projecte de municipi orientat a ampliar i millorar l'oferta econòmica de Malgrat». L'alcaldessa manté que el consistori hauria pogut apel·lar directament al conseller Joaquim Nadal per resoldre el procés. «Podíem interposar un recurs d'alçada, però vam decidir resoldre la situació directament amb la comissió d'Urbanisme», va puntualitzar.

Al·legacions de CiU

Des de CiU, a l'oposició de l'Ajuntament de Malgrat, la suspensió d'Urbanisme s'ha interpretat com una confirmació que les al·legacions que el seu grup va presentar contra el projecte eren encertades. La portaveu municipal, Neus Serra, apunta que la comissió ha detectat «fins a catorze mancances en la proposta de modificació». «Vam demanar al consistori que abans de portar el projecte a Urbanisme iniciés un procés participatiu, que es modifiqués la proposta per tal de prioritzar l'interès social i públic, que no incorporés usos no previstos en el planejament vigent, i que no penalitzés els terrenys de titularitat municipal», remarca. Segons la federació nacionalista, l'informe del departament recull mancances tècniques del projecte, defectes estructurals que afecten el règim d'usos del sòl en l'edificabilitat i als accessos al complex sanitari, i reclama una reducció de l'ús comercial «perquè el plantejat no està previst en el pla d'ordenació d'equipaments comercials».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.