«Som ibers i encara hi som» rep el premi Ferrer i Gironès

És obra del cineasta Ignasi P. Ferré

El president de l'ADAC, Jordi Terol, va obrir l'acte recordant «tres persones que han lluitat pel nostre país d'una manera desinteressada i generosa», que han mort en els últims mesos: Feliu Matamala, Ramon Torramadé i Josep M. Deulofeu. «Seguim la seva lluita, com s'ha demostrat a les consultes», va afegir Terol. En tot cas, el nom que més va sonar durant la vetllada va ser el de Francesc Ferrer i Gironès, a qui han dedicat un himne que va sonar abans del lliurament del premi que el recorda, convocat per La Busca Edicions. Al premi es van presentar deu originals, i a l'obra guanyadora, Som ibers i encara hi som, Ignasi P. Ferré explica a una amiga alemanya, d'una manera divulgativa i segurament tan divertida com el seu discurs d'ahir, les arrels més profundes del poble català.

Presentat per Mateu Ciurana, l'acte va comptar amb diverses aportacions musicals d'Els Tres de Xauxa. Es van lliurar els premis de normalització lingüística a Dolors Bramon i una delegació de l'institut Comte Guifré, formada per la secretària general de l'associació que el gestiona, Elisa Revilla; el director pedagògic, Christian Martínez, la professora Elisabet Torres i dues alumnes, que van demanar el suport dels presents per superar les dificultats d'un institut català al mig del sistema educatiu francès. També es van lliurar els premis a la millor carta i el millor article sobre llengua publicats a El Punt, a M. Àngels Alsina i David Pujol, aquest últim per l'article Salvar la llengua depèn sobretot de nosaltres. A l'acte, Santi Lapeira, vicepresident de relacions institucionals de l'Acadèmia del Cinema Català, va dir: «No és tolerable que els ciutadans d'un país no puguin veure cinema doblat en la seva llengua.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.