Abelard Saragossà publica el valencià de Bernat i Baldoví

Es tracta d'un assaig guanyador del Premi Mancomunitat de la Ribera Alta editat per Bromera

Aquesta obra, distingida amb l'XI Premi d'assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, inclou una selecció de paraules usades per Bernat i Baldoví que contribueix a fixar un model lingüístic valencià, qualificat per l'autor com a «model lingüístic valencià natural», aplicable a la comunicació oral pública i que el professor Saragossà, diu que resultarà especialment útil per als docents, tècnics lingüístics, escriptors i altres professionals que fan de la llengua, la seua eina fonamental.

L'investigador, assegura a les pàgines de l'obra publicada, que l'escriptor Josep Bernat i baldoví ha fet arribar a través de la seua obra, una acurada visió de la llengua en la societat valenciana de l'època, de la qual s'hi pot extraure un model lingüístic que sorprén per la seua actualitat.

Aquest llibre, editat per Bromera, demostra que aquest autor famós pels seus sainets, estava a favor de l'ús social del valencià i va fer passes significatives a favor d'una llengua culta identificadora, assimilable i practicable.

ABELARD SARAGOSSÀ (Silla 1954) és lingüista i conjumina la investigació i la docència en la Universitat de València estudi General, amb articles i llibres per a la societat valenciana. Ha publicat huitanta investigacions i diversos llibres. En la seua obra cal assenyalar els títols Criteris de la normativa (1997), El valencià del futur (2000, 2002), Gramàtica valenciana raonada i popular (2003, 2005) i Reivindicació del valencià (2007). Amb El valencià de Bernat i Baldoví. Del passat al futur. Ideologia i tast lèxic, ha guanyat el Premi d'Assaig de la Mancomunitat de la Ribera Alta.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.