CICLISME

GIRO

El Liquigas fa líder Nibali

Els italians dominen amb autoritat la contrarellotge per equips i Basso ja és segon

Nibali és el quart líder diferent des que va començar la prova a Holanda

La quarta etapa del Giro va significar el tercer canvi de líder de la prova, que està tenint un inici més convuls del que s'esperava. El Liquigas, l'equip italià de referència, va imposar-se en la contrarellotge per equips de Savigliano (33 quilòmetres) i va situar els seus dos millors homes, Vincenzo Nibali i Ivan Basso, al capdavant de la classificació general. Nibali (25 anys), que s'havia de reservar per al Tour, va arribar al Giro última hora per la baixa de Francesco Pellizotti, sancionat per l'UCI per irregularitats en el seu passaport biològic. Malgrat això, el jove italià cada dia que passa se'l veu més en forma i s'ha convertit de manera unànime en el favorit dels seguidors italians.

Basso, que aquest any també pensava més en el Tour, és també en una situació idíl·lica en la general –segon i amb avantatge respecte de tots els altres favorits– per afrontar una colla d'etapes que, en principi, no presentaran grans dificultats. Les primeres etapes de muntanya no arribaran fins al cap de setmana.

La contrarellotge es va córrer en algunes zones sota la pluja i en un recorregut absolutament planer. L'Astana de Vinokourov, l'anterior líder, va cedir 38 segons. Josep Jufré va excel·lir com a gregari, ja que va entrar al costat de Vinokourov sense mostres de gran desgast, el mateix que va fer Tondo al Cervélo amb Carlos Sastre. Més símptomes de debilitat va mostrar encara el BMC de Cadel Evans, que es va deixar més d'un minut. L'australià comença a ser conscient que li tocarà remuntar quan arribi la muntanya. Al Garmin, un conjunt especialista en la lluita contra el rellotge, va pesar massa la baixa de Vandevelde. David Millar aspirava al lideratge però va quedar lluny dels primers.

CLASSIFICACIONS

Etapa
1r Liquigas
36:37
2n Sky
a 0:13
3r HTC-Columbia
a 0:21
4t Katiuixa
a 0:27
5è Astana
a 0:38
6è Cervélo
m.t.
General
1r Vincenzo Nibali (Liquigas)
10h44:00
2n Ivan Basso (Liquigas)
a 0:13
3r Valerio Agnoli (Liquigas)
a 0:20
4t André Greipel (Columbia)
a 0:26
5è Matthew Goss (Columbia)
m.t.
6è Alexandre Vinokourov (Astana)
a 0.33
7è Vladimir Karpets (Katiuixa)
a 0:39
8è Richie Porte (Saxo Bank)
a 0:45
10è Paolo Tiralongo (Astana)
a 0:59
26è Josep Jufré (Astana)
a 1:55
31è Xavi Tondo (Cervélo))
a 2:09
146è Alberto Losada (CdE)
a 12:09

Avui, homenatge al gran Fausto Coppi

L'etapa d'avui servirà per retre homenatge al millor ciclista italià de tots els temps, Fausto Coppi. El pilot arribarà a Novi Ligure, localitat on Coppi va començar la seva vida laboral en una carnisseria. El pilot passarà per la seva vila natal, Castellania. Aquest any es compleix precisament el 50è aniversari de la mort de Coppi, amb només 40 anys. L'italià va morir de malària després d'un viatge a l'Àfrica. En l'etapa també es recordarà la figura de Constante Girardengo, natural de Novi Ligure. Girardengo va ser la primera gran figura del ciclisme italià. Tot i haver d'allistar-se per anar a la Primer Guerra Mundial va guanyar dos cops el Giro i sis vegades la Milà-Sanremo. El recorregut és propici per a les escapades, però molts pronostiquen una arribada massiva a l'esprint.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.