Blanco demana als sindicats una «resposta proporcionada»

El vicesecretari general del PSOE i ministre de Foment, José Blanco, va demanar ahir als sindicats que la resposta que donin a les retallades salarials dels empleats públics «sigui proporcionada» i que no oblidin que hi ha molta gent a l'atur. En referència, sense citar-la, a la vaga del sector públic del 2 de juny, va insistir que els que tenen garantit el lloc de treball han de contribuir equitativament a aquest «esforç nacional». Precisament, els sindicats CCOO, UGT i CSIF es reuniran avui per concretar la convocatòria de la vaga del 2 de juny.

D'altra banda, el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, va afirmar que al líder del PP, Mariano Rajoy, li importa «un rave» la crisi i només vol «combatre» el govern. Rubalcaba, a més, va titllar de «ridícules» les mesures que proposa Rajoy.

Manifestació a Madrid

Milers de persones –5.000 segons la policia; 15.000 segons els convocants– van demanar ahir a Madrid, encapçalats per líders d'IU, la CGT i el fòrum Enllaçant alternatives, que es convoqui una vaga general, que el Fòrum Social de Grècia vol fer extensiva a Europa pel 20 de maig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.