Rumba catalana des de la UdG

Prop de quaranta alumnes graven un videoclip «lipdub» i el difonen a internet

  • Uns quants dels alumnes que han participat en el videoclip, a la UdG.
  • VÍDEO: Lipdub dels Estudiants de la UdG

Prop de quaranta alumnes de quart i cinquè de publicitat i relacions públiques de la Universitat de Girona (UdG) han gravat un lipdub en català. Es tracta d'un videoclip que es realitza filmant una successió continuada i sense talls de persones que vocalitzen part d'una cançó i es van substituint entre ells. Les cançons es trien habitualment en anglès, però els estudiants de la UdG van tenir clar que volien seleccionar una cançó catalana i la tria ha estat Calor Calor de la Troba Kung-fú. Aquest tipus d'iniciatives s'ha posat molt de moda entre els universitaris.

Segons ha explicat la directora del videoclip, Misericòrdia Oliva, els estudiants de Girona representen la cançó per mitjà del pas del temps, des de començament de curs a l'hivern, fins ara, quan, segons destaquen, «la calor i la gresca estan més a prop que mai». Durant el videoclip, els alumnes porten a terme un recorregut per la Facultat de Lletres del Barri Vell, lloc on s'imparteixen les classes dels estudis de publicitat i relacions públiques de la Universitat de Girona.

Al començament del videoclip, els alumnes apareixen amb bufandes i gorres d'esquiar i, seguint la lletra de la cançó, surten amb menys roba, fins que acaben vestits de manera estiuenca.

«Aquests tipus de videoclips, que es pengen a internet, tenen una àmplia difusió i es volen convertir en una alternativa de futur a l'orla tradicional, més dinàmica i molt més personal», segons es destaca.

Oliva va explicar que l'organització vol temps i esforç. «Vam haver de buscar un circuit que quadrés amb la cançó i fins la cinquena presa d'imatges no va sortir bé. Vam fer un rodatge durant més d'una hora i el videoclip dura tres minuts i 48 segons. El videoclip està penjat al Youtube i als Facebook respectius.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.