La culpa no és dels temporals

En referència a la portada i l'article publicats diumenge passat, i amb motiu de l'omissió de certs aspectes importants, m'agradaria fer algunes consideracions:

L'acció de l'home creant espigons i ampliacions portuàries ha dificultat, i ho continua fent, l'acció regenerativa dels corrents marins envers les platges de sorra. Així i tot, el que més mal ha fet ha estat l'atemptat urbanístic de construir passejos marítims, apartaments… a peu de platja, essent ells els principals invasors de la sorra, limitant la superfície de la platja i el seu propi espai d'autoregeneració com a part d'un ecosistema viu i dinàmic del qual ens hem pensat que era una postal inamovible. Recordem que les platges no urbanitzades (Sant Pere Pescador o Pals per citar-ne algunes) no tenen aquests problemes.

Tanmateix, vivim en una societat on el gust pel formigó engresca els ajuntaments a abonar plans basats en la creació de cada cop més espigons, i fer-ne alguns de submergits amb la intenció de frenar els temporals. Aquests temporals hi són des que el món és món i a les platges on no s'ha abusat de formigó ni d'explotació no han estat mai cap problema. Molt em temo que la idea de les administracions serà afegir més espigons submergits, donant peu a platges inertes, sense circulació de fluxos marins, empitjorant la qualitat de l'aigua i matant les onades de les platges, en un lamentable intent de crear un seguit de piscinetes salades en això que un dia es va anomenar Costa Brava.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.