Vidreres aprova una ordenança que preveu multes de fins a 3.000 euros per a prostitutes de carretera i clients

Els vigilants fan pressió sobre aquest col·lectiu per reduir-ne l'activitat

El problema és molt important a la carretera entre Vidreres i Lloret, on s'apleguen un bon grapat de noies que exerceixen la prostitució, sobretot a la zona de les urbanitzacions de Torrefortuna i Aiguaviva Park. Això ha comportant darrerament moltes queixes dels veïns, ja que se situen amb molt poca roba en llocs molt visibles, fins i tot davant de parades d'autobús, i això fa que molts nens les vegin.

En els darrers dies ha augmentat la pressió del cos de vigilants cap a aquesta pràctica, però ara l'Ajuntament es vol dotar d'una nova eina, que és aquesta ordenança de civisme, amb l'objectiu de combatre aquest fenomen. Les multes pugen fins a 3.000 euros, i es podrà multar tant la prostituta com el client. En el cas que la falta sigui considerada lleu la multa serà de 750 euros. Es multarà entre 750 i 1.500 euros quan es negociï, se sol·liciti, s'ofereixi o s'accepti una relació sexual retribuïda. La multa estarà entre 1.500 i 3.000 euros quan l'acte es faci prop d'un centre educatiu, docent o de lleure freqüentat per menors d'edat, i de 3.000 euros en els casos que s'enxampi algú realitzant una relació sexual retribuïda en un espai públic.

La Jonquera va deixar de multar

j.n. / m.v

La Jonquera va ser el primer municipi de les comarques gironines que va aprovar una ordenança contra la prostitució a les carreteres. La normativa es va aprovar el mes de juliol del 2009, però l'alcalde, Jordi Cabezas, va anunciar el mes de febrer passat que l'Ajuntament deixava de multar les prostitutes i els clients. Segons va explicar Cabezas, la Policia Municipal i els funcionaris hi dedicaven molts esforços que acabaven sent feina en va. I és que de les 304 multes que es van posar només en van cobrar una vintena, totes de clients enxampats in fraganti negociant amb les noies. L'Ajuntament, però, no va aconseguir cobrar cap multa a prostitutes i finalment va optar per eliminar l'ordenança

A Sant Julià de Ramis van començar a aplicar una ordenança contra la prostitució a mitjan agost de l'any passat. L'alcalde, Narcís Casassa, considera que «està donant bons resultats. Al començament vam imposar algunes sancions, però de seguida les prostitutes van marxar i no han tornat». Casassa explica que també van prendre mesures de pressió, mitjançant controls estàtics de patrulles policials per foragitar els possibles clients.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.