Societat

Vic clama contra la xenofòbia i l'ús partidista que es fa de la immigració

Amb el lema «Tots som persones: contra el racisme i la xenofòbia», una vintena d'entitats van aplegar ahir més de mig miler de persones a la plaça Major de Vic, en una acció reivindicativa a favor de la convivència ciutadana. La mobilització va servir per reclamar a les institucions i partits polítics un compromís ferm en la defensa dels drets de les persones, sigui quin sigui el seu origen. De fet, la protesta va significar un toc d'atenció contra l'ús electoralista que es fa del fenomen de la immigració i contra mesures com ara el control del procés d'empadronament que volia impulsar el consistori vigatà.

En el manifest s'ha fet constar que «cap societat està vacunada contra el virus de la intolerància». Fins i tot, s'han comparat casos de discriminació amb el que es va viure durant el nazisme i l'apartheid. «Els atacs a les minories són una amenaça a la democràcia», exposa l'escrit. Des de Vic, s'ha insistit que la capital osonenca és un model de convivència i que les persones que han volgut generar confrontació amb la immigració ho han fet perquè volen «guanyar notorietat».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a