Més esport

CICLISME

GIRO D'ITÀLIA

El somni rosa de Basso

L'italià deixa enrere el calvari del 2006 assolint el segon Giro

Arroyo, segon, certifica la sorpresa i Nibali completa el podi

L'italià Ivan Basso va assolir el seu segon Giro d'Itàlia, quatre anys després d'haver guanyat el primer, i després d'haver estat immers en l'operació Puerto, que el va mantenir fora de les carreteres durant dues temporades.

El del Liquigas no va tenir cap problema per mantenir la diferència respecte als seus perseguidors en la general durant la contrarellotge de 15 quilòmetres que es va disputar pels carrers de Verona, i que va guanyar el suec Gustav Erik Larsson. L'italià va saber defensar perfectament l'1:15 que mantenia respecte a David Arroyo i no va tenir cap problema per assegurar-se la victòria final. La lluita més interessant estava en el tercer graó del podi, en el que Nibali, Scarponi i fins i tot un especialista en les curses contrarellotge com Kadel Evans, tenien possibilitats. No obstant això, el mal dia de l'australià més la bona feina de Nibali va permetre al del Liquigas mantenir el tercer lloc.

Basso va gestar la victòria durant la darrera setmana de cursa, i sobretot en la duríssima etapa del Mortirolo, i va obtenir així el seu primer gran èxit després que l'any passat guanyés el giro del Trentino, just quan reapareixia a la competició.

CLASSIFICACIONS

21a etapa
1r Gustav Larsson (Saxo Bank)
20:19
2n Marco Pinotti (Columbia)
a 2
3r. Aleksandr Vinokurov (Astana)
a 17
4t Cadel Evans (Racing Team)
a 22
5è Vincenzo Nibali (Liquigas)
a 23
6è Ignatas Konovalovas (Cervelo)
a 23
7è Bradley Wiggins (Sky)
a 29
8è Cameron Meyer (Garmin)
a 32
23è Josep Jufré (Astana)
a 56
113è Alberto Losada (Caisse)
a 2:12
General final
1r Ivan Basso (Liquigas)
87h44:01
2n David Arroyo (Caisse)
a 1:51
3r. Vincenzo Nibali (Liquigas)
a 2:37
4t Michele Scarponi (Androni)
a 2:50
5è Cadel Evans (Racing Team)
a 3:27
6è Richie Porte (Saxo Bank)
a 7:06
7è A. Vinokurov (Astana)
a 7:22
8è Carlos Sastre (Cervelo)
a 9:39
9è Marco Pinotti (Columbia)
a 14:20
10è R. Kiserlovski (Liquigas)
a 14:51
11è D. Cunego (Lampkin)
a 17:10
12è B. Mollema (Rabobank)
a 19:41
42è Josep Jufré (Astana)
a 1h52:09
53è Alberto Losada (Caisse)
a 2h14:54
Ivan Basso Ciclista del Liquigas

«El Tour és un gran objectiu»

EL 9

L'italià Ivan Basso, flamant campió del Giro d'Itàlia, està convençut que aquesta victòria li permetrà afrontar les pròximes cites amb les màximes garanties. De fet, el del Liquigas, de 32 anys, afirmava només d'acabar la carrera que no anirà al Tour «només per participar», sinó que vol «competir contra els millors». «És veritat que Contador –vencedor el 2009– està en una gran forma, però jo he millorat i el Tour és un gran objectiu per a mi, i crec que ho puc fer bé», va afirmar.

L'italià buscarà emular el doblet fet pel desaparegut Marco Pantani, que l'any 1998 va aconseguir la victòria al Giro i al Tour, i superar així el segon lloc del 2005 o el tercer del 2004.

Amb referència a la sanció d'ara fa tres temporades i que el va tenir inactiu fins l'any passat, Basso va afirmar: «Vam patir molt però ara ho podem celebrar junts», amb referència a la seva dona i als seus fills.

L'italià va comentar que «ha estat un Giro molt dur i per això la victòria és molt més gran que la del 2006, perquè ha estat una carrera molt espectacular».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.