Política

L'Estat diu que buscarà solucions a l'endeutament dels ajuntaments

Chaves s'hi reunirà abans de l'estiu

Ahir era la primera vegada que les entitats es reunien amb un interlocutor de l'Estat, un fet que van valorar molt positivament perquè «obre la porta» a establir «relacions normalitzades» i bilaterals entre els ajuntaments i el govern espanyol.

La reunió entre Zarrías i la Comissió Municipalista de Catalunya, formada per la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), es va formalitzar aquest dimarts després que les entitats ho demanessin, amb l'objectiu d'aclarir l'aplicació del decret que impedirà als ajuntaments endeutar-se a partir de l'1 de gener del 2011.

El president de la FMC i alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, va destacar ahir que, a pesar del decret que s'ha d'aplicar, hi ha casuístiques diverses que s'han de resoldre, com ara projectes cofinançats amb recursos del Feder que necessiten crèdit amb vista al pròxim any. Els ajuntaments corren el risc de perdre aquests fons si no poden afrontar la resta de la inversió amb els crèdits que tenien previstos.

Altres problemes que van plantejar les dues entitats és el retorn de la previsió pressupostària que superi la liquidació o fer front als pagaments a proveïdors a 30 o 60 dies a partir del 30 de desembre, i sense la possibilitat de demanar crèdits.

Per la seva part, Zarrías va dir que l'Estat «analitzarà les casuístiques derivades de l'aplicació d'aquest decret amb l'objectiu d'evitar problemes encara més importants que els que pugui generar el deute».

Bustos va valorar de manera positiva que el secretari d'estat es mostrés «sensible» i «comprensiu», i que es comprometés a «treballar al màxim» per trobar solucions abans de l'1 de gener, data en què començarà a aplicar-se el decret. Unes solucions «d'excepció» que no es van concretar. La pròxima reunió tindrà lloc abans de les vacances d'estiu, i es farà amb el vicepresident d'Administracions Públiques, Manuel Chaves, segons va avançar Bustos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia